Evenimente

Actiunea „MECANO” a avut loc si la Braila

Actiunea „MECANO” a avut loc si la Braila
Actiunea „MECANO” a avut loc si la Braila
Actiunea „MECANO” a avut loc si la Braila

Ieri, sub coordonarea Inspectoratului General al Politiei Romane, s-a desfasurat, la nivel national, o ampla actiune de identificare si sanctionare a ilegalitatilor in domeniul jocurilor de noroc de tip “slot-machine”.

Aproximativ 100 de politisti de la diverse structuri ale Inspectoratului de Politie Judetean Braila au verificat 184 de sali/spatii in care se desfasoara jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 66 de aparate, in valoare totala de 66.000 de lei. Politistii au constatat 24 de infractiuni, conform OUG 77/2009, privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, si au aplicat o sanctiune contraventionala, in valoare de 200 de lei.
„La verificarea modului in care sunt respectate prevederile legale de organizatorii de jocuri de noroc tip “slot-machine”, in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, au actionat politisti din cadrul: Serviciilor de Investigare a Fraudelor, Combaterea Criminalitatii Organizate, Ordine Publica, Investigatii Criminale si Analiza Informatiilor, beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului de Operatiuni Speciale”, ne-a declarat Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Pentru coordonarea activitatilor a participat si un ofiter din cadrul I.G.P.R.

Actiunea a urmarit identificarea tuturor agentilor economici autorizati care exploateaza mijloace de joc tip “slot machine”, identificarea si verificarea tuturor agentilor economici neautorizati care organizeaza jocuri de noroc si a salilor/spatiilor in care acestia desfasoara astfel de activitati. Alte scopuri ale actiunii au fost si acelea de depistare a cazurilor de evaziune fiscala, verificare a modului in care aceste societati comerciale respecta prevederile legale referitoare la conditiile de autorizare, organizare si exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licentiere si autorizare, tranzactionarea de mijloace de joc si comunicarea acestor tranzactii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuala si cele privind marcile.
„La una dintre societatile comerciale, situata pe soseaua Ramnicu Sarat, din municipiu, au fost identificate 3 aparate tip „slot-machine” in stare de functionare si utilizare, avand licenta expirata. Politistii au stabilit ca aparatele apartin unei societati comerciale din Bucuresti, iar proprietara spatiului nu avea incheiat contract de munca cu firma ce detine aparatele de joc. In cauza s-a intocmit dosar penal, conform prevederilor OUG 77/2009, iar aparatele de joc au fost indisponibilizate, urmand a se instiinta Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, in vederea aplicarii sanctiunii contraventionale (pentru lipsa contractului de munca).”, ne-a mai spus acesta.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.