Administratie

Abonamente gratuite pentru elevi si studenti

Abonamente gratuite pentru elevi si studenti

Primăria Municipiului Brăila revine cu propunerea de a acorda gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru toți elevii și studenții din municipiul Brăila după ce Parlamentul a aprobat o lege care permite primăriilor să subvenționeze în totalitate abonamentele elevilor. Actul normativ a fost aprobat de Parlament și a ajuns la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Legea își va produce efecte după publicarea în Monitorul Oficial.

Primarul Marian Dragomir a anunțat pe o rețea de socializare că începând din luna mai 2018 va propune spre aprobare în CLM ca elevii și studenții brăileni să beneficieze de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun. Abonamentul gratuit se va acorda tuturor elevilor și studenților de la școli gimnaziale, licee, școli profesionale și facultăți autorizate sau acreditate pe durata întreg anului calendaristic.

Pentru a evita aglomerația de la ghișee, abonamentele se vor obține cu sprijinul unităților de învățământ. Pentru a primi abonamente gratuite trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să fie elevi sau studenți la o școală, liceu sau facultate cu sediul în municipiul Brăila și să aibă domiciliul sau reședința tot în oraș.” a spus Marian Dragomir.

Primarul a ținut să sublinieze că Primăria Municipiului Brăila a cumparat într-un an și 5 luni 32 de autobuze noi pentru a avea un transport civilizat, dar care sunt insuficiente. Dragomir a spus că municipalitatea va acorda fonduri suplimentare pentru modernizarea transportului public din Brăila.

În 2017 a fost extins abonamentul subvenționat cu 50% pentru elevi și studenți și pe perioada vacanțelor, după ce hotărârea de consiliu local pentru abonamente gratuite (100%) pentru elevi nu a primit avizul de legalitate de la Prefectură.

[quote]In urma discutiilor pe care le-am avut parlamentarii PSD din Braila au initiat un proiect de lege pentru ca primariile sa poata subventiona in totalitate abonamentele elevilor. Proiectul de lege a fost votat si vom putea acorda tuturor elevilor abonamente gratuite pe mijloacele de trasport in comun. Zilele trecute proiectul de lege a fost trimis la promulgare si dupa publicarea in Monitorul Oficial vom putea sa aplicam noile prevederi legilative. Astfel, prin noul proiect de hotarare, Primaria Braila va acorda gratuitate pe mijloacele de transport in comun: Elevilor de la scoli gimnaziale, licee si scoli profesionale; Studentilor- curs de zi și Pensionarilor cu o pensie mai mica de 1.200 lei[/quote] a spus primarul Marian Viorel Dragomir.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •