Ingrediente:
5 oua
1 cana zahar
1 1/2 cana cu faina
1 ceasca mica ulei de floarea-soarelui
1/2 lingurita sare
1 cana apa rece
1 plic praf de copt
Pentru umplutura:
1/2 kg visine
Pentru decor:
zahar pudra
Mod de preparare:
Spala si curata visinele de samburi si codite, asaza-le intr-o farfurie adanca si presara-le cu 2-3 linguri de zahar.
Spala ouale si separa galbenusurile de albusuri. intr-un vas adanc, bate spuma tare albusurile folosind un mixer sau un tel.
Bate galbenusurile cu apa rece 1-2 minute. Pune praful de copt, zaharul si sarea, bate inca 2 minute, apoi adauga uleiul (pastreaza 2 linguri). Amesteca usor pana se incorporeaza uleiul, apoi toarna faina in ploaie. Pastreaza 2 linguri cu faina ca sa tapetezi tava. Incorporeaza albusurile, amestecand cu lingura de lemn de jos in sus. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu uleiul pastrat si tapetata cu faina.
Aseaza visinele pe aluat, apoi pune prajitura in cuptorul incalzit la 180° C pentru circa 40 de minute. Cand s-a rumenit, scoate tava si lasa prajitura sa se raceasca 20 de minute. Presar-o cu zahar pudra si tai-o romburi sau patrate.