Ingrediente:
½ kg spanac,
100 g paine,
150 ml lapte,
200 ml smantana,
150 g telemea,
4 oua.
Pentru sosul alb:
50 g unt topit,
50 g faina,
250 ml lapte fierbinte.
Mod de preparare:
Spanacul bine spalat se caleste 5 minute la foc mic, intr-o cratita, numai in apa care a ramas pe frunze dupa spalare si sucul pe care-l lasa, amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca. Painea se inmoaie in lapte rece pina cand il absoarbe, apoi se trece prin masina de tocat, impreuna cu spanacul. Se pregateste sosul alb amestecand toate ingredientele. Dupa ce s-a racit, acesta se amesteca cu spanacul, smantana, branza rasa si galbenusurile. Albusurile batute spuma se amesteca usor cu compozitia, prin rasturnare. Compozitia se pune intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se coace aproximativ 50 de minute in cuptorul bine incins. Cind este coapta, budinca se rastoarna pe platou si se serveste fierbinte.