
Și după căteva salate, parcă-ar merge și-o supă. Friptanele le lăsăm pe mai târziu.
Așadar, doamnelooor și domnilooor, supă de creveti cu mărar, astăzi în lumina reflectoarelor, numai pe Maitre.ro.
Lăsând la o parte acest interludiu publicitar aproape indecent, povestim astăzi despre o supă de creveti cu mărar, o supă lejeră, de 15 minute, delicioasă și spectaculoasă, un adevărat regal gustativ, menit să impresioneze convivii (dacă aveți), dacă nu, rămâne să vă bucurați în intimitatea căminului personal de savoarea acesteia.
Cum spuneam, un preparat rapid, de 15 minute, grație ingredientelor simple, dar și a semipreparatelor, întrucât, chiar mult hulitele semipreparate, sunt, iată, de un real folos (atunci când sunt de mare calitate), în pregătirea unor feluri de mâncare, cu adevărat deosebite.
Haidem să vedem și ingredientele necesare pentru supa de creveţi cu mărar.
Ingrediente:
- 1 roșie
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 1 lingură ardei gras tocat
- ¼ linguriță coriandru uscat
- 400ml supă bază de pește
- 500ml supă bază de carne de pasăre
- 2 frunze de dafin
- 3 cepe verzi
- 1 legătură de mărar
- Sare de mare
- Piper negru proaspăt măcinat
- Piper de Cayenne
- 2 linguri suc de limetă
- 250g creveți prefierți
Cum spuneam, o supă rapidă, așa că pregătim rapid astfel:
Opărim roșia în apă clocotită. Scoatem și lăsăm puțin, apoi o trecem prin jet de apă rece. Îndepărtăm codița, curățăm roșia de coajă și o tăiem cubulețe.
Curățăm, spălăm și tocăm ceapa mărunt, așijderi și ardeiul.
Rostuim la iuțeală o tigaie pântecoasă, încingem în ea lingura de ulei, apoi călim ceapa tocată până devine sticloasă. Adăugăm ardeiul tocat și coriandrul. Sotăm compoziția o jumătate de minut, apoi adăugăm supa bază de pește și supa bază de carne de pasăre.
Dacă nu ştim a prepara supele bază, procedeul este tratat „in extenso” la Supa de peste-Reteta de baza si la Supa de carne-Reteta de baza. Succes!
Dăm supa în clocot, apoi o lăsăm să mai fiarbă 5 minute, acoperită cu capac.
Cât fierbe, spălam ceapa verde și o tăiem relativ grosier. Spălam și mărarul și-i rupem vârfurile.
Iacă, suntem pe finish, așa că, dregem supa din sare, piper negru, zeamă de lămâie si piperul de Cayenne.
Adăugăm cuburile de roșie, creveții și ceapa verde și mai lăsăm 2 minute la fiert. Presărăm deasupra mărar.
Ecce Supa de creveti cu marar!
Repartizăm supa în boluri individuale și servim imediat cu pâine integrală.
Dragilor, S-aveți poftă!