Ingrediente :
1 kg pere
400 ml vin ro?u dulce
50 g margarin?
scor?i?oar?
200 g zah?r
100 g nuci m?cinate
2 pliculete zah?r vanilat
3 portocale
3-4 lingurite whisky sau coniac
Mod de Preparare :
1. Se spal? ?i se cur??? perele, se pun într-un bol cu vinul ro?u ?i se las? aproximativ 40 de minute. Dup? ce au stat în vin, se scot ?i se aranjeaz? în tava tapetat? cu margarin?.
2. Perele se bag? în cuptorul înc?lzit în prealabil ?i se las? s? se coac? la foc potrivit. În acest timp, se bag? ?i nucile la copt în cuptor, apoi se taie julien.
3. Separat, se caramelizeaz? zah?rul la foc mic ?i se adaug? scor?i?oara ?i o parte din nucile coapte ?i t?iate.
4. Siropul caramel se toarn? peste perele coapte. Se servesc ornate cu nuci ?i felii de portocal?. Pentru un gust ?i mai special, perele se stropesc cu 3-4 linguri?e de whisky sau coniac