[quote style=”1″]Dragilor, dupa o zi de pauza binemeritata, continuam drumul inceput prin prezentarea catorva preparate traditionale de Craciun, prin aducerea in atentie astazi, a unei retete clasice de Carnati de porc, reteta de baza, larg folosita. De data aceasta vom folosi doar carne de porc, fara nici un fel de adaos de altfel de carne, cu mirodeniile de rigoare, asa cum va spuneam, abordare clasica si facila. O reteta “cuminte” balansata optim cu mirodenii, pentru toti “mancaciosii” neavand varfuri nici de iuteala, nici de aroma.
Cantitatile sunt moderate, doritorilor de cantitati mai mari, nu le ramane decat sa multiplice reperele.
Haidem atunci sa vedem impreuna si ingredientele necesare pentru Carnati de porc.[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 5 kg pulpa de porc
- 2 capatani de usturoi mari
- 20g mix de piper
- 20g cimbru
- 2 boabe ienibahar
- 250ml Supa baza de carne
- 150g sare de mare
[/list]
Mod de preparare:
In principiu, asigurati-va ca aveti mate de buna calitate, cu ceva vreme in urma singura solutie era curatarea lor in casa (o lucrare dezagreabila total), acum slava Domnului avem suficiente alternative asa ca nu insist pe acest aspect.
Pentru inceput, portionam carnea in bucati mai mici, apoi o tocam, vezi Cum pregatim carnea tocata.
Ne ocupam apoi cu prioritate de mirodenii, asa ca, ne apucam sa curatam si zdrobim usturoiul, macinam piperul si ienibaharul, toate astea curatate, macinate, zdrobite le amestecam cu sarea de mare, cimbrul si cu putina supa baza de carne, cum facem supa…vedem la Supa de carne – Reteta de baza, pana se face o pasta omogena.
Pasta astfel obtinuta, o incorporam in carnea tocata, amestecam vartos si lasam 1 ora la odihna, sigilata cu folie alimentara.
Cat de odihneste tocatura noastra, pregatim “utilajul”, respectiv masina de tocat si carnatarul, hidratam matele cu grija si le verificam prin umplere cu apa sa nu fie rupte sau intepate.
Odata ora trecuta, “inbracam” matele pe carnatar si incepe usor sa umplem carnatii, dupa aprecierea mea, optimi sunt cei la 12-15 cm lungime, asa ca luati marja si rasuciti-i la marimea potrivita. Nu-i indesati prea tare, lasati sa umple carnea, in ritmul ei.
Dragilor, am obtinut si ai nostri Carnati de porc.
Nu mai ramane decat sa-i asezam cuvincios la zvantat, pe prepeleac, iar de aice’ optiunea va apartine, fie gustati un carnat proaspat, fie ii afumati, fie ii lasati la uscat o perioada mai lunga.
Dragilor, s-aveti pofta!
Sursa: Retete Culinare