[quote style=”1″]In ultima vreme am cam neglijat una dintre cele mai importante mese ale zile, potrivit nutritionistilor, asa ca astazi incercam sa mai reparam din eroare si povestim despre un mic dejun. Un mic dejun cald, destul de spectaculos, …pre numele lui Vafe cu nectarine glasate, care poate fi servit in orice dimineata a saptamanii. Compus din ingrediente usoare si simple, alaturate nectarinelor suculente, acest mic dejun reprezinta o modalitate foarte sanatoasa de a incepe o zi excelenta. Nu mai povestim ca, la nectarine, coaja este foarte bogata in pectine, o fibra solubila care tine sub control nivelul colesterolului, prin urmare beneficii duble, odata protejam inima, a doua oara servim un mic dejun spectaculos si delicios.
Ce mai tura-vura, o mie de vorbe, doi bani nu fac, …asa ca sa urmarim si ingredientele necesare…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 3 nectarine mijlocii (aproximativ 500g in total)
- 50g zahar brun
- 125ml suc de portocale cu pulpa
- 250ml apa
- 1 ½ lingurite amidon
- 4 vafe
- ½ lingurita de ulei
[/list]
Mod de preparare:
Preparam rapid dupa cum urmeaza:
Spalam si taiem nectarinele in felii.
Asezam pe flacara medie, o tigaie neaderenta (care cu siguranta o avem mai din vechi) pensulata cu ulei si calim feliile de nectarine 5 minute, pana incep sa se rumeneasca. Adaugam zaharul brun, mai lasam pe foc 2 minute, pana cand zaharul se dizolva si se formeaza un sirop.
In acest moment scoatem cu o racleta de lemn, feliile de nectarine pe o farfurie.
Alaturat intr-un bol, batem sucul de portocale si amidonul pana ce se incorporeaza acesta din urma, apoi adaugam 250ml apa rece. Rasturnam amestecul in tigaie si dam in clocot pe flacara medie. Reducem sosul, amestecand constant, timp de 2 minute sau pana cand sosul fierbe si se ingroasa.
Rasturnam inapoi in tigaie feliile de nectarine rumenite si le lasam sa se incinga.
Savarsim vafele intr-un toaster (sau abordam varianta comoda si le procuram de la supermarchet).
Montam cate 2 bucati de vafe per portie cu nectarinele (cam 6 felii) si sosul aferent.
Gata! Mai lipseste o cafeluta si mic dejunul este gata!
Pofta buna!
Sursa: Retete Culinare