Actualitate

28 de permise si certificate de inmatriculare retinute de politisti in minivacanta de Ziua Nationala

28 de permise si certificate de inmatriculare retinute de politisti in minivacanta de Ziua Nationala

Polițiștii rutieri au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate aproape 400 de abateri de la legislația rutieră, au fost reţinute 28 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 26 noiembrie – 02 decembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 384 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 18 permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 10 certificate de înmatriculare.

La data de 29 noiembrie a.c., la ora 10:10, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat, pe raza municipiului Brăila, pe un brăilean, în vârstă de 27 de ani, în timp ce conducea autoturismul având permisul de conducere suspendat.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 30 noiembrie a.c., la ora 15:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca au oprit pentru control, pe DN 2B, în afara oraşului Ianca, un autoturism condus de un localnic, în vârstă de 26 de ani. Acesta a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 120 km/h.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că maşina în cauză nu este înmatriculată.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 580 de lei, fiindu-i reţinut şi permisul de conducere. Totodată, acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Vineri, 1 decembrie a.c., la ora 01:50, a fost depistat un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,69 mg/l şi a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •