Administratie

Ziua Europei sarbatorita in holul Prefecturii, cu copii, profesori si parinti

Ziua Europei sarbatorita in holul Prefecturii, cu copii, profesori si parinti

Sute de copii au fost prezenți astăzi în holul Prefecturii pentru a sărbători Ziua Europei. Primăria Municipiului Brăila a organizat un Târg cu vânzare „Nepoţi pentru bunici”, care inițial era programat să se desfășoare pe Platoul din fața Primăriei, dar de teamă că va începe ploaie a fost mutat în holul Prefecturii. Ploaia a venit, dar spre sfârșitul programului pregătit.  

Acțiunea a început puțin după ora 12.00 și s-a desfășurat sub egida ”Brăila 650”și ”România 100”. Banii obţinuţi din vânzarea produselor expuse la standuri, vor fi donaţi în scopuri caritabile.

La eveniment au participat: Inspectoratul Școlar Județean Brăila cu 22 standuri de vânzare și 6 centre de creație (artă decorativă-tehnica Quilling) organizate de unitățile de învățământ de la grădinițele nr. 37, nr. 3, nr. 7, nr. 36, nr. 2, nr. 1, nr. 47, nr. 39, nr. 11, nr. 47, nr. 51, nr. 6, nr. 56, nr. 48, nr. 7, nr. 8, nr. 50, de la Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială ”Aurel Vlaicu”, Colegiul Național” Ana Aslan” (măsurare TA, glicemie, greutate), Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” (stand cu vânzare și artă decorativă).

Au mai fost prezente la acțiune cu standuri expoziționale și ateliere de creație de la Asociația CIDIEDD, de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Băila – cu un război de țesut, masă de ceramică, toate cu sigla ”Brăila 650”, Școala Populară de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu”- atelier demonstrativ de meșteșuguri, produse tradiționale românești din zona Brăilei (ii, scoarțe, cămăși, marame, port popular), Partida Romilor ”Pro Europa” – stand cu vânzare și artă decorativă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din Brăila și Grădinița Arlechino, Liceul de Arte ”H. Darclee” – elemente de grafică și pictură și Organizația Națională ”Cercetașii României”-Club Brăila.

La acțiune au participat și cei de la Centrul Europe Direct Brăila, care a oferit celor prezenți baloane, dar și alte materiale promoționale, dacă răspundeau corect la întrebări legate de Europa.

În cadrul programului artistic au fost prezentate dansuri tradiționale rusești, susținute de copiii Grădiniței Arlechino, dansuri tradiționale țigănești prezentate de Partida Romilor ”Pro Europa” și dansuri populare ale celor de la Palatul Copiilor.

Grupul ”Generații” al Casei de cultură a Municipiului Brăila a cântat și încântat pe cei prezenți, apoi elevi ai Colegiului Național ”Gh. M. Murgoci” au prezentat momentul artistic ”9 MAI –Visul Independenței, Victoriei Europei” și piesele de teatru ”Lacrimi și durere pe câmpul de glorie” și, în limba engleză, piesa ”Visul unei nopți de vară”.

Elevii claselor de canto ai Școlii Populare de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu” au prezentat și ei un moment artistic, apoi a urmat un moment de muzică ușoară interpretată de elevii Liceului de Arte ”H.Darclee”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •