Social

Zilnic polițiștii acționează pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2

Zilnic polițiștii acționează pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2

La data de 28 octombrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, au fost verificate societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele și târgurile din municipiu, precum și cele din județ. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile.

Polițiștii au desfășurat acțiuni de verificare și în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

Cu această ocazie au verificat mai multe societăți comerciale, au legitimat 157 persoane și au controlat peste 320 vehicule, 229 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă, taxiuri și mijloace de transport școlar.

Totodată, au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de peste 24.000 de lei, dintre care 50 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 21 conform O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 4 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat și în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Cu această ocazie, au fost depistați 21 pasageri care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, aceștia fiind sancționați contravențional cu amenzi, în valoare totală de 9.500 lei.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •