Actualitate

Ziariștii brăileni s-au întrecut la Cupa Presei la tir, organizată de Jandarmeria Brăila

Ziariștii brăileni s-au întrecut la Cupa Presei la tir, organizată de Jandarmeria Brăila

Împlinirea a 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române a fost marcată de tradiționala Cupă a Presei la Tir, desfășurată în poligonul de la Muchea. Jurnaliştii brăileni au demonstrat că se descurcă într-un poligon de trageri şi ştiu să folosească un pistol mitralieră ”Kalashnikov”. 

După instructaj, inspectorul şef al Jandarmeriei Brăila, colonel Vasile Moţ, a tras trei focuri de reglaj, explicând ziariştilor cum să ia linia de ochire cât mai bine și care este poziția cea mai bună de tragere din poziția culcat.

Ziariștii au avut și ei trei focuri de reglaj, după care au intrat în competiție, unde au tras 10 focuri la ”ținta piept”. Premiile s-au acordat pe trei categorii: individual feminin, individual masculin şi proba pe echipe.

La proba individual feminin, Andreea Abăseacă (Iconaru) a ocupat locul I, cu 90 de puncte, cel mai mare punctaj din concurs. A fost urmată de o altă colegă de la cotidianul ”Obiectiv- vocea Brăilei”, Liliana Nistor, cu 66 de puncte, iar pe locul III s-a clasat Mihaela Dan de la MDPress, cu 64 de puncte.

La proba individual masculin, Florentin Coman de la ”Obiectiv-vocea Brăilei” a fost cel mai bun trăgător, obţinând 88 de puncte, urmat de Nicu Stupariu, tot de la același cotidian. Pe locul trei pe care s-a clasat Cristian Boală (26 de puncte), de la ProBrăila.

La proba pe echipe, s-au adunat punctajele obţinute de câte doi reprezentanţi ai mass-media. Pe primul loc s-a clasat echipa formată din Liliana Nistor şi Florentin Coman, urmată de echipa Andreea Abăseacă (Iconaru) şi Nicu Stupariu. Locul III a fost ocupat de Alina Mihai  de la “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi Mihaela Dan.

Apoi, prin vot secret, ziariştii au desemnat Miss şi Mister Pistol la Cupa presei la TIR, ediţia din 2019. Dacă la fete, titlul i-a fost acordat Mihaelei Dan, în urma votului exprimat de băieţi, votul fetelor care l-au ales Mister Pistol pe …. Prefectul Brăilei, George Adrian Paladi, prezent și el la eveniment.

Jurnaliştii au fost apoi invitaţi la o porţie de fasole cu afumătură şi gogoşar murat, gătită milităreşte şi extrem de gustoasă.

Manifestările dedicate împlinirii a 169 de ani vor continua și în zilele următoare. Sâmbătă și duminică jandarmii vor avea standuri de prezentare li demonstrații în Grădina Publică, iar miercuri, 3 aprilie, la sediul IJJ Brăila va fi ”Ziua Porților deschise”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •