Actualitate

Weekend de foc pentru pompierii brăileni

Weekend de foc pentru pompierii brăileni

În perioada 18 – 21.09.2020, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila au intervenit pentru limitarea și lichidarea a șapte incendii. În aceeași perioadă pompierii brăileni au fost solicitați și pentru salvarea a două pisici.

Vineri, 18 septembrie a.c., la ora 11.50, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un Punct de transformare electrică de pe Șoseaua Buzăului din municipiul Brăila. Au ars cabluri de înaltă tensiune de la transformator. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Tot vineri, la ora 17.45, Garda de intervenție Ianca a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară situată în localitatea Perișoru. Au ars acoperișul casei cu o suprafață de 50 mp. și bunurile din două încăperi. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

Vineri seara, la ora 23.00, Garda de intervenție Făurei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism situat pe DJ 203 A, pe raza localității Drogu, comuna Galbenu. Autoturismul a ars în proporție de 100%. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un conductor electric defect.

Sâmbătă, 19 septembrie, la ora 12.30, Detaşamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o locuință din localitatea Gropeni. Au ars cca.150 mp. de acoperiș și aproximativ 150 kg lemne de foc. Cauza probabilă care au dus la producerea incendiului a fost focul în spații deschise lăsat nesupravegheat.

Tot sâmbătă, la ora 18.10, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie, situată localitatea Cazasu. Au ars cca. 15 mp. de acoperiș și bunurile din magazie. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost focul în spații deschise lăsat nesupravegheat.

Duminică, 20.09.2020, s-a intervenit pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată, izbucnite pe terenuri virane, în localitățile Ulmu și Bărăganu. În urma acestor incendii a ars vegetație uscată pe o suprafață totală de aproximativ 3300 mp. Cauzele probabile care au dus la producerea celor două incendii au fost fumatul în locuri nepermise și focul deschis în spații deschise lăsat nesupravegheat.

Duminică, 20 septembrie a.c., la ora 16.00,  un echipaj din cadrul Detaşamentul 1 pompieri Brăila a intervenit pentru salvarea unei pisici, căzută într-o canalizare pe strada Târgoviștei, din municipiu Brăila.

Luni, 21 septembrie, la ora 04.40, aceeași subunitate a intervenit pentru salvarea unei alte pisici, căzute pe terasa blocului B 30, la intersecția bulevardului Dorobanților cu strada Școlilor, din municipiul Brăila. Cele două pisici au fost salvate și predate aparținătorilor.

În perioada 18 – 21 septembrie, echipajele de pe ambulanțele SMURD au intervenit în sprijinul a 35 persoane din municipiu Brăila și localități din județ pentru acordarea primului ajutor prespitalicesc și transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •