Silviu Mares 14 noiembrie 2012
Week-end intelectual la Braila. Lansare de carte la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”

Week-end intelectual la Braila. Lansare de carte la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati”Vineri, 16 noiembrie, la ora 17.oo, la sediul central al Bibliotecii Judetene „Panait Istrati” va avea loc lansarea volumului „Foaie de observatie – Jurnalul unei constiinte”, semnat de scriitorul Virgil Andronescu.

Cartea, aparuta la Editura PIM din Iasi, va fi prezentata de criticii Viorel Coman si Dumitru Anghel, de managerul Spitalului TBC, Stefan Simpetru, de dramaturgul Ion Balan si de psihologul Carmen Macovei.

Virgil-Nicolae Andronache, dupa numele sau din buletin, a debutat, publicistic, acum mai bine de un deceniu, iar in 1993 si-a publicat primul volum de poezii, denumit chiar asa, „Poezii”, la Editura Tipoalex, volum care a fost premiat la Salonul Cartii cu autograf, de la Alexandria teleormaneana.

Dupa ce a trecut prin diverse redactii de ziare si edituri, Virgil Andronescu a mai publicat un volum de versuri, „Chipul tau bland coborat din icoane, ma tine strans sub pleoapa”, si , apoi, inca unul, anul trecut, la Editura Alfa, din Iasi, „Ultimele luni din viata umbrei mele”.

Autorul este membru al cenaclului literar „Panait Istrati”, de pe langa Biblioteca Judeteana braileana.

Evenimentul de vineri are si un scop caritabil, banii rezultati din vanzarea cartii urmand sa fie donati Georgetei Constantin din Bucuresti (40 de ani), care sufera de o paralizie si poate avea sansa unei vieti normale doar printr-o operatie chirurgicala la Viena.

Paul IOAN

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.