Administratie invatamant

Vor fi montate camere de supraveghere in 5 unitati de invatamant brailene

Vor fi montate camere de supraveghere in 5 unitati de invatamant brailene
Vor fi montate camere de supraveghere in 5 unitati de invatamant brailene
Vor fi montate camere de supraveghere in 5 unitati de invatamant brailene

Atat primarul, cat si presedintele Consiliului Judetean Braila au spus ca pentru inceput vor fi montate camere video doar in cinci licee, urmand ca de anul viitor proiectul sa fie implementat in toate scolile brailene. CJ va asigura achizitionarea si montarea sistemelor de supraveghere, primaria si ISJ urmand sa asigure mentenanta sistemului.

Proiectul a avut nevoie atat de girul consilierilor locali, cat si a consilierilor judeteni, astfel, in sedinta din data de 29 a CLM si in sedinta din 30 a CJ, a fost supus spre aprobare acordul de parteneriat intre Consiliul Judetean Braila, Municipiul Braila, Inspectoratul Judetean, in vederea cresterii sigurantei si prevenirii infractionalitatii in unitatile de invatamant, si instalarii unui sistem video. Consiliul Judetean Braila va asigura achizitionarea si montarea sistemelor de supraveghere video in valoare de 250000 lei, in vederea monitorizarii, 24 de ore din 24, a celor 5 institutii de invatamant partenere: Colegiul Economic “Ion Ghica”, Grup scolar Industrial “Anghel Saligny”, Colegiul National “Nicolae Balcescu”, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” si Liceul cu Program Sportiv.
Echipamentele vor fi utilizate in scopul reducerii starii infractionale din mediul scolar,
indeosebi a infractiunilor cu violenta, va creste capacitatea de interventie a politiei locale si viteza de reactie pentru deplasarea la locul faptei. „Noi contribuim cu suma de 2,5 miliarde de lei vechi, dar eu vreau si rezultate la invatatura. Nu ne vom opri aici, la anul vom pune in mai multe scoli un sistem video. Nu este suficient acest sistem, in clase nu avem cum sa punem camere video. De aceea cred ca este nevoie de un regulament intern ferm, cum era inainte, cu profesori implicati, care sa faca de serviciu”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila.

Primaria si Politia Locala vor asigura mentenanta sistemului

Vor fi montate camere de supraveghere in 5 unitati de invatamant brailene
Vor fi montate camere de supraveghere in 5 unitati de invatamant brailene

Municipiul Braila, prin Politia Locala Braila va asigura urmatoarele: mentenanta sistemului de supraveghere video din cele 5 unitati de invatamant; punerea la dispozitie a incaperilor necesare dispeceratului de monitorizare la sediul Politiei Locale Braila ; asigurarea personalului calificat sa lucreze in cadrul dispeceratului ; asigurarea de echipaje mobile de interventie; asigurarea de personal competent pentru coordonarea activitatilor de supraveghere, monitorizare video si a interventiei rapide in situatii deosebite.
“Vom avea un spatiu separat la Politia Locala, unde vom monitoriza imaginile. Eu spun insa, ca nu trebuie sa ne multumim cu faptul ca vedem ce fac elevii. Noi am vrea sa nu se intample lucruri rele, sa vedem cum un elev este injunghiat, noi vrem ca scoala, famila, chiar si elevii sa fie un ansamblu sa conlucreze la un climat de singuranta”, a declarat primarul Aurel Simionescu.
Inspectoratul Scolar Judetean Braila va identifica principalele cauze favorizatoare ale fenomenului de violenta in spaliul scolar si va elabora planuri proprii de actiune,
de natura sa contribuie la reducerea fenomenului de violenta in unitatile de invatamant
preuniversitar. ISJ va asigura pregatirea personalului din subordine, prin implicarea cadrelor didactice, alaturi de ofiteri instructori de politie de proximitate in activitati ce privesc prevenirea violentei in scoli si in zona adiacenta acestora.
” Noi am ales dintre unitatile de traditie din centrul orasului Braila, si cele care sunt extinse si cu mai multe corpuri, cum sunt LPS si Ghica unde este foarte greu de asigurat paza si decat sa platim patru paznici mai bine montam camere”, a declarat Iulian Danielescu, inspectorul scolar general.
Unitatile de invatamant partenere: perfecteaza instrumente de cooperare cu politia, jandarmeria si politia locala, in scopul asigurarii protectiei unitatii scolare, a sigurantei elevilor si a personalului didactic si auxiliar; elaboreaza Regulamentul Intern, cu precizarea conditiilor de acces in scoala al profesorilor, elevilor si al vizitatorilor, conform Legii nr. 35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant; informeaza elevii, cadrele didactice si parintii cu privire la actele de violenla comise si modalitatile de prevenire a acestora si de rezolvare a conflictelor; asigura consilierea psihologica a elevilor care prezinta forme accentuate de manifestare violenta si a elevilor victime ale violentei, in cadrul cabinetului de consiliere psihopedagogica de la nivelul unitatii scolare; asigura cond itiile materiale privind functionarea in bune conditii a echipamentelor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.