Sport

Visul unei medalii la mondiale s-a spulberat

Visul unei medalii la mondiale s-a spulberat
Visul unei medalii la mondiale s-a spulberat
Visul unei medalii la mondiale s-a spulberat

România a ratat calificarea în semifinalele Campionatului Mondial feminin de handbal pentru echipe de tineret U20 din Croaţia. În această seară, într-un meci disputat la Koprivnica, elevele lui Seviștean Popa și Cristi Preda au fost învinse categoric de echipa Coreei de Sud, scor 36-27 (20-12). Antrenorii români nu au găsit antidotul necesar pentru contracararea sistemului de apărare 3+3 adoptat de sud coreence și nu au avut practic nici o șansă să obțină calificarea.

Un vis spulberat
Un vis spulberat

Visul acestei generaţii, una formată din jucătoare de bază la echipe bune din Liga Națională, unele dintre ele chiar convocate la naționala de senioare, de a obţine o medalie la ultima competiţie importantă înainte de intrarea în seniorat, a fost spulberat de o echipă asiatică superioară la toate capitolele. Handbalistele României nu au găsit soluţii pentru a contracara apărarea avansată şi agresivă a coreencelor, iar când au făcut-o au irosit cu seninătate numeroase acţiuni din situaţie de unul contra unul, iar în apărare au fost victime sigure în faţa jocului în viteză al asiaticelor, care aveau în lot 7 jucătoare cu o înălțime sub 1.70 m.

Cele trei puteau fi coechipiere anul trecut la HC Dunarea
Cele trei puteau fi coechipiere anul trecut la HC Dunarea

Asiaticele au condus din minutul 1:44, când au marcat primul gol, până la finalul jocului, în timp ce româncele n-au reușit să scape fără gol marcat nici în momentele în care au avut superioritate numerică pe teren. Primul gol al româncelor a fost marcat de Gabriela Perianu în minutul 5, pentru 1-3. Al doilea gol al României a fost marcat în minutul 7 de Andreea Pricopi printr-o aruncare de la 7 m obținută de Nicoleta Safta. Până în minutul 19 s-a menținut o diferență de 2-3 goluri în favoarea asiaticelor, iar în acel minut Suyeon Jo a mărit diferența la patru goluri, scor 7-11, iar în minutul 23 diferența s-a mărit la 6 goluri, 8-14. Româncele nu și-au revenit și chiar dacă până la pauză Perianu a mai marcat de două ori, iar Constantinescu și Cîrjan câte un gol, diferența s-a mărit la 8 goluri, 12-20.

După pauză Constantinescu a ratat primul atac al României, iar coreencele s-au distanțat la 9 goluri la faza următoare. De la scorul de 13-22, România a început să mai reducă din diferență, dar la scorul de 16-23 Carabulea a ratat în situație de 1-1 cu portarul, când România se afla și în superioritate numerică pe teren.

Perianu in tribuna
Perianu in tribuna

În minutul 40 Perianu a primit a treia eliminare de două minute și a părăsit terenul urcând în tribună. Constantinescu a marcat de la 7 m în minutul 43 pentru 20-25 și România încă mai spera să întoarcă rezultatul, mai ales că avea în față și două minute de superioritate. Dar cele care au marcat au fost corencele și după reușita lui Constantinescu pentru 21-26 a urmat iar o perioadă nefastă pentru românce, în care au primit trei goluri consecutive în mai puțin de două minute. Până la final s-a păstrat o diferență de 7-8 goluri, iar după golul Biancăi Tiron, din minutul 57, România nu a mai marcat nici un gol, primind două și rezultatul final a fost România – Coreea de Sud 27-36 (12-20).

Pentru echipa condusă de Seviştean Popa și Cristi Preda au evoluat: Dedu -15 intervenţii salvatoare (din care 3 de la 7 m), Şerban -1, Inculeţ (portari); Constantinescu -6 (2 de la 7 m), Perianu -5, Cîrjan -5, Carabulea -3, Tiron -2, Popa -2, Chiricuţă -2, Pricopi -1 (de la 7 m), Safta -1, Tănăsie și Zamfirescu.

Handbalistele Dunării Brăila, Gabriela Perianu și Nicoleta Safta au evoluat în nota echipei, interul brăilean stând pe teren 37 de minute (până în minutul 40) și a aruncat la poartă de 7 ori pentru a marca cele 5 goluri, dar a primit și trei eliminări de câte două minute. Pivotul Brăilei, Nicoleta Safta s-a zbătut la 6 m, a marcat un gol din două aruncări, dar a și greșit 4 mingii în cele 19 minute cât a stat pe teren.

Echipa României va continua competiţia în turneul 5-8, unde va întâlni vineri, 11 iulie, de la ora 17.15, Ungaria, învinsă în ultima secundă de Germania, scor 20-19.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •