Evenimente

Violator si talhar depistat cu ajutorul probei A.D.N.

Violator si talhar depistat cu ajutorul probei A.D.N.
Violator si talhar depistat cu ajutorul probei A.D.N.
Violator si talhar depistat cu ajutorul probei A.D.N.

Politistii i-au probat comiterea a patru infractiuni de talharie si o infractiune de viol, in anii 2005 si 2006, impotriva unor persoane varstnice din municipiul Braila. Acestia patrundeau in imobile, seara sau noaptea, prin efractie, inarmati cu cutite si bare din fier, agresau victimele si le sustrageau bijuteriile si banii.

La sfarsitul anului 2012, Institutul National de Criminalistica a comunicat Serviciului de Investigatii Criminale, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila faptul ca, in urma schimbului automat de date genetice, realizat conform Deciziilor de punere in aplicare a Tratatului de la Prüm, unul dintre profilele genetice, introdus in baza de date in Spania, a furnizat un rezultat identic cu unul introdus in Romania.
„Este vorba de Raportul Criminalistic efectuat intr-un dosar penal, inregistrat cu autori necunoscuti, aflat in lucru la Serviciul de Investigatii Criminale Braila, privind infractiunile de talharie si viol, comise asupra unei persoane de 70 de ani, in noaptea de 9 spre 10 mai 2006, intre orele 23:00-23:30. Pe baza probelor A.D.N. (acidul dezoxiribonucleic), autorul a fost identificat ca fiind V.H. (34 de ani), din municipiu, care era incarcerat in Penitenciarul Braila, din data de 11 ianuarie 2011, unde executa o pedeapsa privativa de libertate de 4 ani si 4 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat”, a declarat Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.
In ziua de 27 februarie a.c., acesta a fost transferat in Centru de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Braila si, in urma cercetarilor efectuate de judiciaristi, i s-au probat cele doua infractiuni.
De asemenea, s-a mai stabilit ca, in noaptea de 19 octombrie 2005, intre orele 22:00- 23:00, impreuna cu B.M. (44 de ani), din municipiu, dupa o intelegere prealabila, au patruns, prin fortarea sistemelor de inchidere, in locuinta brailencelor C.M. (72 de ani) si C.A. (59 de ani), mama si fiica, si, prin amenintare cu acte de violenta si lovire, le-au sustras bani si bijuterii. Folosind acelasi mod de operare, in seara zilei de 13 noiembrie 2005, in jurul orelor 19:00-19:30, si in noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2005, cei doi au patruns in locuintele brailencei D.F. (73 de ani) si a lui F.D. (82 de ani) si, prin amenintare si lovire, i-au deposedat de bani si bijuterii.

Prejudiciul total cauzat a fost de 40 de milioane de lei, la acea vreme

In ziua de 1 martie a.c., V.H. a fost prezentat Judecatoriei Braila, cu propunere de arestare preventiva, pe numele lui fiind emis mandat de arestare preventiva, pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de viol si talharie.
„Luni, 4 martie a.c., fata de B.M. s-a dispus masura retinerii pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, iar marti a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, care a inaintat dosarul la Judecatoria Braila cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie”, a mai adaugat Jenel Sogor.
Instanta, prin incheierea de sedinta, a respins propunerea de arestare preventiva a inculpatului, urmand ca acesta sa fie pus in libertate la expirarea ordonantei de retinere.
Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor doi, fiind suspectati si de comiterea altor infractiuni asemanatoare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Oua in aspic
Articolul anterior

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.