Cultura

Vineri, de la ora 18, Teatrul Maria Filotti vă invită la spectacolul „Asta-i tinerețea noastră”

Vineri, de la ora 18, Teatrul Maria Filotti vă invită la spectacolul „Asta-i tinerețea noastră”

Vineri , 9 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare vă invităm să revedeţi spectacolul “ASTA-I TINEREŢEA NOSTRĂ” de Kenneth Lonergan, regia şi traducerea Radu Iacoban.

“Am avut şansa să îl cunosc pe Kenneth Lonergan – autorul, nu persoana – într-o librărie mică din New York. Eram acolo cu o echipă de oameni talentaţi selectaţi de Andrei Şerban în cadrul Academiei Itinerante care îi poartă numele, coordonaţi fiind de Corina Şuteu.

Şi răsfoind în librăria asta tot felul de texte, care mai de care mai dramatice sau comice sau contemporane, am dat cu cuochii de «Asta-i Tinereţea noastră» sau «This is Our Youth», ca să fiu mai sincer şi precis. Mi-am zis: Uite un text cu tineri, dar nu numai pentru tineri. O comedie care nu e doar comedie şi nişte situaţii «cărnoase» pentru actori. Nu aveam aspiraţii regizorale pe vremea aceea, dar îmi era clar că voiam să fac parte dintr-un spectacol care să aibă acest text ca punct de plecare.

Ajuns în România, l-am tradus în mai puţin de o săptămână. Şi am reuşit să îl montez trei ani mai târziu împreună cu trei actori talentaţi – Conrad Mericoffer, Paul Ipate şi Ioana Blaj, la Godot Cafe-Teatru, scenografiaţi fiind de Ana Ularu. Spectacolul s-a jucat un timp, dar, fiind într-un mediu independent, şi-a trăit viaţa decent şi mai apoi s-a pierdut în neant.

Şi iată că acum, după cinci ani, soarta îmi surâde din nou şi pot să îl montez într-un teatru drag mie aşa cum e Teatrul Maria Filloti. Cu cei doi actori proaspăt veniţi în echipa teatrului – Nicholas Caţianis şi Blanca Doba – şi cu un actor – Ciprian Chiricheş – care să sperăm că va debuta la fel de în forţă cum o vor face şi cei doi.

Împreună cu scenograful Tudor Prodan şi cu light designer-ul Bogdan Gheorghiu – cu care am colaborat atât de frumos în teatru la producţia anterioară cu «Cântăreaţa Cheală», ne pornim iar la drum conştineţi fiind că: Va fi altfel.

Va fi nou. Va fi pentru un public tânăr şi nu numai. Va aduce un aer de prospeţime ca de cele mai multe ori!”, Radu Iacoban.

Distribuţia:

Dennis Ziegler-Nicholas Caţianis

Jessica Goldman – Blanca Doba

Warren Straub – Ciprian Chiricheş

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •