ProBr

Vinerea neagra pentru baschetul brailean

Vinerea neagra pentru baschetul brailean

IMG_0760Vinerea neagra pentru baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila în duelurile dintre echipele de juniori U 16 și U 18 cu echipele similare de la Phoenix LPS Galați. Ambele meciuri au avut aceeași evoluție a scorului, în care în primele două sferturi brăilenii au câștigat destul de clar, dar după pauza mare gălățenii au remontat și au câștigat.

Prima confruntare Brăila – Galați a avut loc de la ora 15.00 în sala de la Colegiul Bălcescu din Brăila, unde s-au întâlnit juniorii U18. Gălățenii, în postura de favoriți, având o singură înfrângere în primele 6 etape, i-au tratat la început cu superioritate pe baschetbaliștii brăileni antrenați de Petrișor Micu, iar cei de la Cuza Sport au profitat de greșelile adversarilor și au marcat foarte multe puncte pe contraatac. După primul sfert Cuza Sport avea un avans de 12 puncte, scor 38-24, iar la pauza mare brăilenii conduceau cu 65-46, o diferență la care nici cei mai pesimiști nu credeau că Phoenix mai poate să revină.IMG_0740

Sfertul al treilea a început dezastos pentru brăileni și cei de la Galați au trecut prima dată în avantaj la scorul de 69-70.  La finalul sfertului al treilea cei care conduceau pe tabelă au fost tot cei de la Cuza Sport Brăila, scor 79-77. Ultimul sfert a fost dominat de ratările celor de la Brăila, care s-au panicat la ideea că ar putea pierde un meci pe care în primele două sferturi l-au avut în mână. Din dorința de a face mult brăilenii s-au grăbit și au ratat atacuri după atacuri, reușind să înscrie doar 10 puncte în ultimul sfert, în timp ce gălățenii au marcat 18 puncte și s-au impus în meciul de la Brăila la o diferență de 6 puncte, scor final CS Cuza Sport Brăila – Phoenix LPS Galați 89-95 (38-24, 27-22, 14-31, 10-18).IMG_0788

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Luca Nuțu – 24 puncte, Edy Trifan -20 (2 coșuri de 3 puncte), Florin Voiculeț -19, Denis Radu – 11, Răzvan Chiscăneanu -11 (2×3), Cristi Neagu -6. Au mai jucat: Bogdan Stoica, Eduard Urdă și Vlad Beiliciu. Nu au jucat în acest meci: Leo Buduleanu, Cătălin Techiu și Alexandru Bătrâneanu.

De la gălățeni cel mai bun jucător a fost M. Grecu cu 20 de puncte, autorul singurului coș de 3 puncte marcat în acest meci de echipa pregătită de Gelu Cazanoschi şi Tudose Teodoraşcu. În tur, la Galați, Phoenix s-a impus cu 86-62.

Sâmbătă, 5 decembrie, CS Cuza Sport va juca tot la Brăila, cu CSS Unirea Iași.cuza u16

De la ora 18.30, juniorii Under 16 de la cele două cluburi s-au întâlnit la Galați, un meci în care Cuza Sport era mare favorită, fiind echipa care pierduse un singur meci în primele 6 etape  din grupă, în timp ce gălățenii nu reușise să câștige decât un singur meci. În primele două sferturi brăilenii au confirmat faptul că sunt una dintre echipele puternice din grupă și au câștigat primul sfert cu 14-11, iar în sfertul al doilea și-au mărit avantajul la 9 puncte, conducând la pauza mare cu 34-25.

Sfertul al treilea al gălățenilor, care au reușit să întoarcă rezultatul în favoarea lor și să câștige sfertul cu 30-19. Cei de la Phoenix LPS Galați au abordat sfertul al patrulea cu mult curaj, profitând de oboseala acumulată de cel mai bun jucător al brăilenilor, Edy Trifan care a jucat foarte mult și pentru U18. La final Galațiul s-a impus la 10 puncte, scor final 73-63 (11-14, 14-20, 30-19, 18-10), un meci în care la Brăila nu a putut evolua, fiind accidentat Dragoș Viuleț.

Pentru Cuza Sport au marcat: Andrei Grozea -16 puncte, Eduard Urdă -14, Edy Trifan -9, Bogdan Căpităneanu -6, Mihnea Done -4, Alexandru dragoș -3, gabriel Bianu -3, Vlad Beiliciu -3, Alex Mitache -3.

Duminică, 6 decembrie, CS Cuza Sport Brăila va juca pe teren propriu cu CSS Tulcea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •