Sport

Viitorul Ianca pierde cu 0-1 dintr-un penalty acordat prea ușor

Viitorul Ianca pierde cu 0-1 dintr-un penalty acordat prea ușor

Viitorul Ianca a încheiat turul campionatului seriei a II-a din Liga a 3-a cu o înfrângere pe teren propriu în restanța din etapa a VIII-a, cu CSM Focșani 2007. Echipa antrenată de Laurențiu Ivan a pierdut cu 0-1, cu un gol marcat dintr-un penalty acordat prea ușor.

Echipa din Ianca a părut că vrea să controleze meciul în primele minute, când a irosit cu nonșalanță câteva oportunități. Mai întâi, în minutul 6, portarul Apenciucesei a vrut să degajeze, dar mingea l-a lovit pe Alin Radu, care s-a ferit de minge, dar norocul focșănenilor a fost că mingea a trecut pe lângă poartă. În minutul 10, același Alin Radu a scăpat singur cu portarul, dar lobul său de la circa 14 metri a trecut pe lângă poarta focșănenilor. În minutul 13, Iorga a preluat o minge la centrul terenului, dar a șutat de la circa 35 de metri, în loc să continue acțiunea, însă șutul a fost prea slab pentru a-l învinge pe portarul oaspeților.

Treptat, CSM Focșani a preluat inițiativa și în minutul 25 au o primă ocazie de a marca. La capătul unei acțiuni rapide a oaspeților, mingea a ajuns de pe dreapta pe stânga și Manu a șutat din colțul careului, pe colțul scurt, însă Mitrea a respins în față, apoi Necoară a degajat în corner. Cornerul executat pe bara a doua a creat din nou panică în careul gazdelor și mingea a ieșit din nou în corner, șutul lui Preoteasa fiind deviat din nou în corner de un jucător al celor de la Ianca. manu a bătut pe jos, la prima bară, Munteanu a prelungit cu călcâiul până în mijlocul careului, la Stancu, dar șutul acestuia din vole a fost respins cu capul de Postolea, în corner.

În minutul 34 Chivu a centrat de pe dreapta, dar portarul gazdelor a fost mai rapid decât Băcanu și a reținut. Acțiunea de atac a oaspeților a fost finalizată cu un șut de la 25 de metri a lui Stancu, dar Mitrea a respins de lângă bară în corner, cu prețul unei accidentări. Portarul gazdelor și-a revenit și a reținut centrarea din corner, apoi a degajat rapid în față. Mingea a fost urmărită de Alin Radu, dar acesta a trimis în afara porții de la marginea careului, talonat de 3 adversari.

În minutul 42, după o minge aruncată fără țintă în careu a lui Coteț, portarul oaspeților a degajat lung, Colniceanu a vrut să degajeze dar l-a lansat pe Taciuc, care a intrat în careu și de la 12 metri lateral dreapta a trimis mingea pe lângă Mitrea, dar și pe lângă poartă. Astfel s-a intrat la vestiare fără gol marcat în primele 45 de minute.

În minutul 46, după o pătrundere a lui Taciuc, acesta i-a pasat în centru lui Stancu, care a șutat din alergare, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă. Un minut mai târziu Taciuc încearcă din nou o pătrundere spre careul gazdelor dar a fost faultat, însă lovitura liberă a rămas fără rezultat.

În minutul 59 Alin Radu a fost faultat în banda dreaptă, la circa 30 de metri de poarta oaspeților. Dima a executat lovitura liberă direct pe poartă, fără probleme pentru Apenciucesei, deși toți coechipierii săi așteptau o centrare. În minutul 62 CSM Focșani a obținut o lovitură liberă de la circa 25 de metri, poziție centrală, dar execuția lui Lemac a fost prea slabă pentru a-l învinge pe Mitrea.

În minutul 67 Alin radu a fost faultat de Panaite la circa 28 de metri poziție centrală. Cosmin Necoară a executat lovitura liberă, dar mingea a trecut puțin pe lângă bară deviată de un jucător al oaspeților. În urma cornerului bătut de Necoară, mingea a ajuns la 6 metri, la Dima, dar reluarea acestuia, din cădere, pe colțul lung a fost deviată în corner de un adversar, deși mingea oricum nu era pe cadrul porții.

În minutul 75 Taciuc a primit o minge în marginea careului de 16 metri, a încercat să-l dribleze pe Iorga și când a simțit o mână a mijlocașului celor de la Ianca, iar centralul a dictat penalty. Laurențiu Ivan a protestat la decizia arbitrului și a fost trimis în tribună. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Brian Lemac, care a șutat în stânga lui Mitrea și a marcat, 0-1.

După marcarea golului cei de la Focșani au tras de timp cât au putut, dar au făcut și un presing avansat ca să nu le permită celor de la Viitorul Ianca să se apropie de poarta apărată de Apenciucesei.

În minutul 89 Marius Coman a fost faultat la 18 metri de Panaite. Necoară a executat peste zid, dar mingea a trecut la câțiva centimetri de bara porții oaspeților și astfel s-a scris istoria acestui meci.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •