Sport

Viitor promitator pentru atletismul brailean

Viitor promitator pentru atletismul brailean
Viitor promitator pentru atletismul brăilean
Viitor promitator pentru atletismul brăilean

Week-endul trecut a avut loc la Constanța etapa de zonă a Campionatului Naţional de atletism pentru copii. La aceste întreceri au participat și sportive de la cele două cluburi din Brăila, LPS și CSM, ambele cluburi având performanțe bune la această fază a competiției.

Bianca Toader de la LPS Brăila
Bianca Toader de la LPS Brăila

În proba de 80 m plat fete-copii 1, Bianca Toader de la LPS Brăila a fost cea mai rapidă alergătoare, terminând în finală pe primul loc, cu timpul de 10.7 secunde. Tot în finala acestei probe au mai alergat Denisa Oancea și Andra Filote, tot de la LPS, care s-au clasat pe locurile 4, respectiv 6, celelalte șase sportive de la LPS Brăila necalificându-se în finala de 6. Tot la copii 1 fete, în proba de 200 m plat, Andreea Orac de la CSM Brăila a terminat pe locul 3, cu timpul de 30:10 secunde. În aceeași probă, Raluca Alexandru și Andra Filote, ambele de la LPS Brăila, s-au clasat pe locurile 4, respectiv 8. În proba fetelor de la copii 1 de 800 m plat, au concurat șapte sportive, șase din galați și una de la LPS Brăila, Iulia Șerban, clasată pe locul 6. Proba de 80 m garduri fete născute în anii 2001-2002 au fost una exclusiv brăileană, toate cele cinci alergătoare care s-au aliniat la start fiind din Brăila. Pe primul loc s-a clasat Bianca Toader de la LPS Brăila, care a alergat în 12:80 secunde, fiind urmată de Denisa Oancea tot de la LPS și Andreea Orac de la CSM. Pe locul 4 s-a clasat la 10 sutimi de podium, Raluca Dascălu de la CSM Brăila, iar pe locul 5 a terminat Andreea Dinu de la LPS Brăila.

La 300 m garduri fete, au alergat două sportive de la LPS Brăila și trei din Constanța. Ambele sportive de la LPS Brăila s-au clasat pe podium și s-au calificat la faza națională, Elena Torcaciu pe locul 2 și Teodora Jantea pe locul 3.
La copii 1, Sebastian Băjănică de la CSM Brăila a câştigat proba de 80 m plat cu 10:50, fiind urmat de Andrei Rusea de la LPS Brăila. Antonio Marcu Cucu de la CSM Brăila s-a clasat pe locul 4. Proba de 200 m plat a fost una exclusiv brăileană, toți cei cinci alergători participanți fiind de la cele două cluburi din Brăila. Pe primul loc s-a clasat Sebastian Băjănică de la CSM Brăila, urmat de Robert Simion și Cristian Budur, ambii de la LPS Brăila. La 300 m plat băieți Cristinel Orac de la CSM Brăila a terminat cursa pe locul 3, fiind singurul reprezentant al Brăilei, iar la 800 m plat copii 1, Ionuț Grădinaru de la LPS Brăila a fost singurul sportiv înscris, alergând practic de unul singur în 2:50:20 minute.

Marius Bajenaru
Marius Bajenaru

Proba de 90 m garduri băieți –copii 1 a fost din nou una exclusiv brăileană, toți cei cinci atleți participanți fiind de la LPS Brăila. Pe primul loc la această probă s-a clasat Mihai Ghițev, urmat la 10 sutimi de secundă de Andrei Rusea, iar pe locul 3 s-a clasat Alexandru Galupa. La 300 m garduri, au alergar șase sportivi de la LPS Brăila și unul de la Constanța, acesta din urmă reușind să se strecoare pe locul 2 între sportivii brăileni. Pe primul loc la această probă s-a clasat Marius Băjenaru cu timpul de 46:00, iar Alexandru Galupa a terminat pe locul 3. La lungime băieți, pe primele 3 locuri s-au clasat sportivi din Brăila. Cel mai bun a fost Mihai Ghițev cu o săritură de 4,84 m, urmat de Robert Hariga, ambii de la LPS, iar pe locul 3 s-a clasat Antonio Marcu Cucu.

La copii 2 fete, în proba de 60 m plat nu s-a mai disputat finala datorită ploii, astfel că niciuna dintre sportivele din Brăila participante la această probă nu a avut un timp în serii care să le situeze pe podium. Andrada Bontaș de la CSM Brăila s-a clasat pe locul 3 în proba de 150 m plat, fete născute în anul 2003, în timp ce Diana Crețu de la LPS s-a clasat pe locul 5. Proba de 60 m garduri fete C2, a fost câștigată de Andrada Bontaș de la CSM Brăila, cu timpul de 11:10, fiind urmată de Elena Novac de la LPS Brăila. Vanesa Ghercă și Mădălina Mircescu, ambele de la LPS, s-au clasat pe locurile 4, respectiv 5. În proba de lungime a fetelor de la copii 2, Camelia ionescu s-a clasat pe locul 7, cu o săritură de 3,75 m.

La copii 2 băieți, în proba de 60 m plat nu s-a desfășurat finala din cauza ploii, iar după timpii realizați în serii, Denis Neacșu de la CSM Brăila s-a clasat pe locul 2. În aceeași probă Adrian Ștefan și Răzvan Cireașă s-au clasat în afara podiumului. La 150 m plat, Denis Neacșu s-a clasat doar pe locul 4, ceilalți trei sportivi de la LPS Brăila care au alergat în această probă clasându-se pe locurile 6,7, respectiv 9. La 60 m garduri, cei patru atleți de la Brăila au fost învinși de un constănțean, pe locurile 2 și 3 clasându-se Alexandru Șendrea, respectiv Ștefan Dumitrache, ambii de la CSM Brăila. Acesta din urmă a reușit să se claseze tot pe locul 3 și în proba de lungime, cu o săritură de 4,11 metri.

La copii 3 (născuți în anul 2005 și mai mici), proba de 50 m plat a fost câștigată de Sabina Lupu Jătaru de la CSM Brăila, care a alergat în 8:10 secunde, iar la 50 m garduri Sabina a alergat de una singură, în 9:4 secunde.

La acest concurs atleţii de la CSM Brăila au fost însoţiţi de antrenoarele Irina Roată şi Anamaria Codreanu, iar sportivii de la LPS Brăila de profesorul Nicu Roată, profesoara Aniela Anton și profesoara Sica Lazăr.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •