Politica

VIDEO: Filiala locala a Partidului Noua Republica este revoltata de introducerea cardului agricol

VIDEO: Filiala locala a Partidului Noua Republica este revoltata de introducerea cardului agricol
  VIDEO: Filiala locala a Partidului Noua Republica este revoltata de introducerea cardului agricol

VIDEO: Filiala locala a Partidului Noua Republica este revoltata de introducerea cardului agricol

Posibilitatea de a introduce un card de acces in piete al producatorilor agricoli starneste discutii aprinse printre politicieni. Cei mai revoltati s-au aratat membrii filialei locale a Partidului Noua Republica (PNR) care pentru a-si manifesta dezacordul cu privire la aceasta propunere au jucat astazi o scurta sceneta in care arata haosul provocat de cardul agricol.

Pe acest card electronic vor fi trecute date precum suprafata de teren agricol detinuta si productia obtinuta. In plus, detinatorii de carduri de acces in piete vor fi obligati sa noteze zilnic cantitatile vandute in ziua respectiva. Noua Republica sustine ca acest proiect va fi devastator pentru producatori care nu vor face decat sa plateasca mai multe biruri catre stat. „OUG pentru instituirea cardului agricol nu are cum sa-si realizeze obiectivele propuse si putem usor observa acest lucru citind continutul acesteia. Este o diferenta enorma intre scopul declarat si ce reglementeaza aceasta OUG. Noua Republica arata ca existau reglementari care ar fi ajutat agricultura si, in felul acesta, nu ar fi trebuit alimentat bugetul cu biruri pe micii producatori agricoli. Ramane totusi corolar pentru modul in care inteleg economia actualii guvernanti ideea ca impozitand si supraimpozitand agricultura vei putea face produsele autohtone mai competitive in raport cu cele din alte tari”, a declarat Florin Dragan, vicepresedintele filialei locale a PNR

PNR nemultumit de deciziile guvernului Ponta

Acesta spune ca in 2 luni, actuala guvernare a propus deja 2 impozite greu de administrat si greu de suportat pentru domeniul agricol: impozitul forfetar calculat la norme de venit estimate dar si cardul agricol. Impozitul pe norma de venit se aseaza, cel putin in ceea ce priveste terenul agricol, peste o majorare cu 16% a impozitelor pe terenul agricol detinut. Norma de venit se calculeaza pentru suprafata care depaseste 2 ha de teren agricol. Impozitul pe norma de venit este tot un impozit pe proprietate mascat de raportarea lui la niste venituri estimate in baza unor raportari ale statisticii, raportari ce contin si realizarile marilor ferme agricole care sunt cu mult mai performante decat micile gospodarii taranesti.
„Daca acelasi agricultor detine si mai mult de 3 vaci, mai mult de 100 de pasari, mai mult de 6 porci si mai mult de 10 oi sau capre, devine evident ca toate aceste animale nu pot fi hranite din cele 2 ha neimpozitate, deci vor fi hranite si de pe o suprafata de teren pentru care se plateste impozit calculat la norma de venit. Pe fiecare cap de animal se mai plateste inca o data impozitul pe norma de venit. Asadar chiar impozitul pe norma de venit poate duce la dubla impozitare. Mai mult, daca vinzi productia de lapte, branza, oua, prin introducerea cardului agricol, producatorul va fi din nou impozitat, de data aceasta si la cat realizeaza dar, in fond, pentru aceleasi venituri: o data, prezumate si, alta data, masurate”, a mai spus Florin Dragan.
Cardul de acces in piata va fi practic un document utilizat de producatorul agricol persoana fizica inregistrata fiscal pentru valorificarea produselor agricole proprii prin exercitarea actului de comert in zone publice. Vanzarea produselor obtinute de producatori se va face pe baza cardului de acces in piete, insotit de certificatul de producator si de fila din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.