Social

Video: Demolarea unei constructii ilegale pe soseaua Dig

Video: Demolarea unei constructii ilegale pe soseaua Dig

În această dimineață, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila au acordat sprijin S.U.P.G.L. Brăila, asigurând ordinea publică, în locația situată pe șoseaua DIG Brăila – Galați Km 0 + 400, lângă fosta cărămidărie. 

S.U.P.G.L. Brăila a procedat la desființarea unei construcții din lemn, ridicată fără autorizație de construire, pe terenul proprietate privată a municipiului Brăila, punând astfel în aplicare Dispoziția Primarului municipiului Brăila. În locația respectivă a fost înființată o haldă de gunoi neautorizată, care conferea o imagine necorespunzătoare intrării în municipiul Brăila.

Terenul respectiv este concesionat de Primăria Municipiului către societatea comercială SC IDEOTRANS SRL, cu sediul în municipiul Brăila. În prezent, atât pe acest amplasament, cât și în afara lui, pe domeniul public, sunt depozitate necontrolat deșeuri inerte rezultate din construcții și demolări, deșeuri vegetale și deșeuri voluminoase.

În perioada 2016 – 2018, Poliția Locală Brăila a aplicat peste 53 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 18.550 lei, persoanelor fizice care au fost depistate încălcând normele legale privind depozitarea deșeurilor.

De asemenea, SC IDEOTRANS SRL a fost sancționată contravențional cu amenzi în valoare totală de 7.000 lei, aplicate în perioada septembrie 2017 – martie 2018, deoarece nu s-a conformat somațiilor de a igieniza terenul, continuând, în schimb, depozitarea necontrolată a deșeurilor.

Totodată, în baza Art. 9 din Legea 155/2010 privind atribuțiile Poliției Locale în domeniul Protecției Mediului, a fost sesizată Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariatului Județean Brăila, care, în urma controlului întreprins, a sancționat societatea respectivă cu amendă în valoare totală de 50.000  lei, pentru încălcarea Prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Poliția Locală Brăila va continua acțiunile pentru stoparea depozitării necontrolate a deșeurilor pe toată raza municipiului, luând măsurile legale care se impun.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •