Actualitate

Video: A forțat ușa de la intrarea într-un centru foto, dar a rămas cu clanța în mână

Video: A forțat ușa de la intrarea într-un centru foto, dar a rămas cu clanța în mână

Duminică noaptea, în jurul orei 23.45, un tânăr din Brăila a încercat să spargă un centru foto situat pe Bulevardul Independenței, în apropiere de strada General Eremia Grigorescu. Tentativa de furt a fost surprinsă de camerele de supraveghere de la centrul foto. 

Duminică, 3 februarie, la ora 23.45, hoțul a ajuns în zona centrului foto de pe Bulevardul Independenței și a așteptat un moment prielnic, în care să nu treacă nici o mașină prin zonă, apoi a încercat să forțeze ușa de la intrare. Din păcate pentru el, în momentul în care a forțat ușa de la intrare a rămas cu clanța în mână. După câteva momente, în care a așteptat să treacă câteva mașini pe stradă, a încercat să spargă un geam din partea de jos ușii, cu piciorul, dar nici această tentativă nu i-a reușit, astfel că a părăsit locul fără a observa camera de supraveghere instalată la exteriorul centrului foto.

Luni dimineață, proprietarul centrului foto a constatat că intrarea a fost forțată și a studiat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din incintă și de la intrarea în centru și apoi a sesizat poliția.

Polițiștii l-au identificat pe autorul faptei, Ionuț Răducanu, în vârstă de 22 de ani, și i-au întocmit acestuia dosar penal pentru tentativă de furt calificat și distrugere și se continuă cercetările. Tânărul este recidivist, el fiind eliberat din închisoare la sfârșitul anului trecut după ce a ispășit o condamnare, tot pentru furt.

În aceiași noapte tânărul ar fi forțat și ușa de la un magazin al unui operator de telefonie mobilă situat în municipiul Brăila.

Ionuț Răducanu este bănuit de săvârşirea a 17 infracţiuni de furt calificat în formă continuată şi tentativă la furt calificat.

În fapt, în perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, tânărul ar fi pătruns prin efracţie în incinta mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

El a fost reţinut pe bază de Ordonanţă pentru 24 de ore şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •