Silviu Mares 28 decembrie 2012
Victorie pentru HC Dunarea Braila in primul meci

Victorie pentru HC Dunarea Braila in primul meciVineri dimineata, de la ora 9.30, intr-o sala Polivalenta aproape inghetata, HC Dunarea Braila a intalnit, in primul meci al turneului de handbal feminin de la Braila, pe HC Danubius Galati. La aceasta partida au asistat doar cateva zeci de spectatori, printre care si Ana Maria Dragut, interul imprumutat de HC Dunarea Braila la CSU Neptun Constanta.

Partida a fost echilibrata in prima repriza, ambele echipe fiind la carma partidei cate o jumatate de repriza. In primele 20 de minute handbalistele antrenate de Ioan Baban si Cristian Cezar Preda au fost la conducere, de la 2-2 pana cand galatencele au egalat, 9-9, dupa ce brailencele nu au fructificat avantajul omului in plus cand conduceau cu 9-7 si ucraineanca Yuliya Zaremba a fost eliminata doua minute. Handbalistele antrenate de Sanda Soare au preluat conducerea prin reusita Deliei Marginean si si-au marit avansul prin Zaremba, dupa ce Alina Horjea a ratat o aruncare de la 7 m. Pana la pauza handbalistele de la danubius au fost la timona, dar nu au reusit sa se desprinda la mai mult de doua goluri. Cu jumatate de minut inainte de finalul primei parti Braila a reusit sa egaleze prin Ada Moldovan, dar cu doar 5 secunde inaintea fluierului de final Zaremba a adus din nou avantajul pentru Danubius, 15-14 la pauza.

La reluare, galatencele s-au mentinut in avantaj pana la eliminarea ucrainencei Yaroslava Burlachenko cand aveau 18-17 pe tabela, dar Braila a egalat prin Ada Moldovan si a preluat conducerea cu 19-18, in minutul 39. din acest moment handbalistele lui Baban au inceput sa-si mareasca avansul si in minutul 49 au avut pentru prima data 5 goluri in plus pe tabela, 25-20, dupa doua reusite ale pivotului Iryna Shutska. Pe fondul unui joc bun in faza ofensiva, dar si a catorva interventii reusite ale Gabrielei Voicu, HC Dunarea si-a marit avansul la opt goluri, 30-22, iar ultimul gol al meciului a apartinut galatencelor, care au redus din diferenta, stabilind scorul final, 30-23.

Pentru HC Dunarea au evoluat Elena Voicu si Mirela Nichita in poarta – Alina Horjea -7 goluri, Gabriela Perianu – 6, Ada Moldovan -9, Iryna Shutska – 3, Adina Brot -1, Bojana Agatunovic -2, Liliana Craciun -1, Andrea Adespii Molnar -1, Raluca Irimia si Sandra Kuridza. Nu au evoluat deloc, fiind indisponibile, Gabriela Dobre, Nicoleta Esanu si Andreea Barbos, aceasta din urma avand bratul stang imobilizat si va lipsi pana la sfarsitul lunii ianuarie. Pentru HC Danubius Galati au jucat: Cristina Bobeica si Daniela Ancerencu in poarta, respectiv Iryna Glibko -8 goluri, Delia Marginean -5, Yuliya Zaremba -4, Catalina Cioaric -3, Daciana Curtean -2, Yaroslava Burlachenko -1, Irina Lazarin, Mihaela Patuleanu si Carmen Gheorghe.

Al doilea meci al zilei a fost cel intre CSM Ploiesti si HCM Roman, in care echipa din Roman s-a impus cu 27-19 (16-10).  In aceasta dupa-amiaza se vor mai disputa alte doua partide. Cu incepere de la orele 17.00, HC Danubius intalneste pe CSM Ploiesti iar de la orele 19.00 HC Dunarea Braila va intalni pe HCM Roman.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.