Social

Victorie la pas pentru handbalistele junioare I de la LPS Brăila în ultimul meci pe teren propriu din acest sezon

Victorie la pas pentru handbalistele junioare I de la LPS Brăila în ultimul meci pe teren propriu din acest sezon

Echipa de handbal junioare I de la LPS Brăila și-a asigurat matematic calificarea de pe locul I în grupa 1 a Turneului Valoare cu o etapă înaintea terminării sezonului. Miercuri, fetele pregătite de Cristian Preda și Eugen Jelesneac au câștigat meciul de pe teren propriu cu LPS Iași cu scorul de 25-19 (14-9). 

Meciul, contând pentru etapa a 9-a din faza grupelor Valoare, a fost dominat de la cap la coadă de echipa brăileană. Mirabela Coteț a marcat primele două goluri ale meciului, iar oaspetele au înscris prima dată în minutul 4. În minutul 13 LPS Brăila luase un avans de 6 goluri, scor 8-2. De la scorul de 9-3 în minutul 14, brăilencele nu au mai marcat nici un gol până în minutul 24, iar ieșencele s-au apropiat la două goluri. Apoi a fost rândul fetelor de la LPS Brăila să înscrie patru goluri la rând în interval de doar două minute și să refacă diferența de 6 goluri, 13-7 în minutul 26. Până la pauză oaspetele au mai marcat de două ori, iar gazdele o singură dată și după 30 de minute scorul a fost 14-9.

În repriza secundă diferența de 5-6 goluri s-a menținut până în minutul 44, când Vrabie a marcat pentru 20-13, prima dată când LPS Brăila a avut 7 goluri avans. În minutul 49 Laura Surdu a marcat pentru 22-14, iar în minutul 54 Coteț a marcat 23-14, cea mai mare diferență de scor în acest meci, care s-a mai înregistrat o dată, în minutul 57 când Diana Gașpar a înscris pentru 24-15. În ultimele minute ale meciului LPS Iași a mai marcat de 3 ori și rezultatul final a fost 24-19.

Pentru LPS Brăila au marcat: Alexandra Vrabie -6 goluri, Iasmina Ichim -5, Anca Chirică -3, Mirabela Coteț -3, Laura Surdu -3, Iulia Sava -2, Adelina Iordache -1, Diana Gașpar -1 și Alexandra Oprea -1.  Au mai jucat: Ana Maria Micu, Ana Cazan, Anna Stan, Iulia Grigore, Ioana Conțu.

În ultima etapă LPS Brăila va juca în deplasare, la LPS Roman, sâmbătă, 13 aprilie.

Turneul final este programat în perioada 1-5 mai, pe teren neutru. Trei echipe sunt calificate matematic la turneul final: LPS Brăila, CSM București și CS Tg. Mureș. Dacă nu se vor înregistra mari surprize în ultima etapă celelalte cinci echipe care vor participa la turneul final ar putea fi: Marta Baia Mare, Energetic Rm. Vâlcea, CSS 2 București, CSS 1 Constanța și CSM Galați.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •