Sport

Victorie la cinci goluri diferență a Dunării Brăila în fața Coronei Brașov

Victorie la cinci goluri diferență a Dunării Brăila în fața Coronei Brașov

HC Dunărea Brăila a obținut o nouă victorie în Liga Florilor. Echipa lui Aurelian Roșca a reușit să câștige cu 30-25 (15-16) partida disputată pe teren propriu cu Corona Brașov, ocupanta locului 3. În urma acestui rezultat fetele de la Brăila au urcat pe locul 10, la egalitate de puncte și golaveraj cu CSM Slatina, dar având mai multe goluri marcate. Totuși, echipa din Slatina are avantajul meciului direct, dar acest criteriu se aplică la finalul campionatului.

După prezentarea echipelor, doi reprezentanți ai galeriei au oferit câte o floare jucătoarelor celor două echipe cu ocazia zilei de 8 martie.

Corona Brașov a marcat primul gol al meciului după ce Buceschi a înscris de la 7 metri. În minutul 5 Dunărea a trecut prima dată la conducere, după golul de 3-2 marcat de Munteanu. După ce la scorul de 3-3 Alina Vătu a ratat o aruncare de la 7 metri, Brăila a reușit să înscrie din acțiune următoarele două goluri și în minutul 9 scorul era 5-3. Oaspetele au egalat la 5 și apoi s-a mers cap la cap până la scorul de 9-9. Brăila s-a distanțat din nou la două goluri, 11-9 și 12-10, dar din minutul 23 brașovencele au marcat de 3 ori la rând și au trecut la conducere, scor 12-13 în minutul 26. Corona s-a distanțat la două goluri, 13-15 și apoi 14-16, dar cu o secundă înaintea finalului primei reprize Munteanu a marcat pentru 15-16.

Oaspetele au marcat primul gol din repriza a doua prin Eliza Buceschi, după care Brăila a marcat trei goluri legate și au revenit la conducere, scor 18-17 în minutul 36. Tiron a marcat pentru Corona și a fost ultima dată când cele două echipe s-au aflat la egalitate, pentru că Dunărea a înscris din nou 3 goluri consecutive și s-a distanțat pentru prima dată la trei lungimi, scor 21-18 în minutul 40. Diferența s-a mărit la 4 goluri la jumătatea reprizei secunde, scor 23-19. Până pe finalul partidei ecartul dintre cele două echipe s-a menținut la 3-4 goluri, dar în minutul 59 Elena Dache a marcat pentru 30-15, care avea să fie și rezultatul final al meciului.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Alina Vătu -8 goluri, Elena Dache -7,  Diana Munteanu -4, Cătălina Preda -4, Diana Axinte -3, Nicoleta Safta -3, Ana Maria Berescu -1. În poartă Marina Razum a avut 13 intervenții reușite. Au mai jucat: Gabriela Dobre, Nicoleta Tudor, Ștefania Epureanu, Natasha Krnic și Iryna Shutska.

Pentru Corona Brașov au marcat: eliza Buceschi -7 goluri, Sorina Târcă -5, Marina Dmitrovic -5, Bianca Tiron -2, Ana Ciolan -2, Marilena Neagu -1, Raluca Agrigoroaie -1, Andreea Chiricuță -1, Daria Bucur -1.

În următoarea etapă HC Dunărea Brăila va juca în deplasare la liderul Ligii Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •