Sport

Victorie in ultima secunda. Frantuzoaica de la Baia Mare a ingenungheat campioana Frantei

Victorie in ultima secunda. Frantuzoaica de la Baia Mare a ingenungheat campioana Frantei

12742335_1209006529117152_1725845068794532618_nHCM Baia Mare a obținut sâmbătă seara a patra victorie consecutivă în grupa principală 1 din Liga Campionilor, după ce a învins în deplasare cu 18-17 pe Fleury Loiret, campioana Franței. prin această victorie echipa pregătită de Aurelian Roșca și Ioan Băban își apropie o calificare în sferturile de finală, după ce echipa băimăreană a pornit la drum fără niciun punct, dar a reușit să facă deja opt și mai are de disputat încă două partide.

Victorie in ultima secunda. Frantuzoaica de la Baia Mare a ingenungheat campioana Frantei
Victorie in ultima secunda. Frantuzoaica de la Baia Mare a ingenungheat campioana Frantei

Primă repriză a fost una slabă, cu foarte puține goluri, chiar dacă gazdele au condus cu 5-1 în minutul 9. Apoi franțuzoaicele au mai înscris doar de trei ori până la pauză, iar două din aceste goluri au fost marcate după ce jucătoarele noastre le-au pus pur și simplu mingea în mână adversarelor, invitându-le să atace poarta Paulei Ungureanu.

Băimărencele au ratat din toate pozițiile posibile, au pasat la adversar sau în afara terenului, au făcut pași și forțări în atac, dar nici adversarele n-au strălucit deloc. După 30 de minute scorul a fost 8-8, parcă eram la un meci de junioare, între două echipe de valori apropiate.

În repriza a doua gazdele au părut mai determinate și mai dornice de victorie, iar portarul Zoqbi De Paula a închis poarta, ajungând la un moment dat să aibă un incredibil procentaj de 57% al mingilor apărate. Gazdele au preluat conducere, HCM egalat, 11-11, în minutul 39, după care au urmat câteva minute de aiureală totală în ambele tabere. Băimărencele  au câteva minute bune în care au reușit să treacă în avantaj și să conducă la două goluri, scor 14-16 în minutul 52, dar franțuzoaicele înscriu trei goluri consecutive și preiau din nou conducerea, 17-16 în minutul 58. Finalul de meci a fost al lui Allison Pineau. Franțuzoaica din echipa HCM-ului a egalat la 17 în ultimul minut printr-o superbă aruncare de la șold, făcând inutilă intervenția portarului celor de la Fleury Loiret. Mai sunt 30 de secunde și antrenorul gazdelor cere time out pentru a pregăti lovitura decisivă, dar elevele sale nu respectă indicațiile și irosesc atacul cu o aruncare moale respinsă de Paula Ungureanu, care și-a repus echipa în atac cu 12 secunde înaintea finalului de meci. Atacul echipei din Baia Mare a fost oprit prin fault de Niombla. Mingea a ajuns la Geiger, aceasta a prelungit la Pineau, care aruncă exact așa cum a făcut-o la golul 17 al băimărencelor, iar mingea s-a oprit în plasa porții gazdelor cu o secundă înaintea finalului de meci. Scor final Fleury Loiret – HCM Baia Mare 17-18 (8-8)!

Fleury Loiret: Kamdop -2 goluri, Houette -7, Nze Minko -1, Niombla -3, Barbosa -4.

HCM Baia Mare: Do Nascimento -2 goluri, Geiger -1, Tănăsie -1, Pineau -3, Abbingh -6, Perianu -1, Jezic -4.

HCM Baia Mare a adunat astfel 8 puncte şi se poate califica matematic în sferturile de finală etapa viitoare, vineri, 19 februarie, de la ora 18.00, când va întâlni în sala Lascăr Pană pe  Thuringer, campioana Germaniei, ultima clasată în grupă, cu un singur punct.

În clasamentul primei grupe principale pe primul loc se află Rostov pe Don, cu 15 puncte, urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 10 p, Larvik, 8 p, HCM Baia Mare, 8 p, Fleury Loiret Handball, 6 p, Thuringer HC, 1 p.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •