ProBr

Video: Victorie extraordinara pentru handbalistele junioare 3 de la LPS Braila

Video: Victorie extraordinara pentru handbalistele junioare 3 de la LPS Braila
Victorie extraordinara pentru handbalistele junioare 3 de la LPS Braila
Victorie extraordinara pentru handbalistele junioare 3 de la LPS Braila

În această după amiază, în sala de jocuri a LPS Brăila, handbalistele junioare 3 de la LPS Brăila au reușit să obțină o victorie extraordinară în derby-ul seriei cu Danubius Galați, după ce cu 11 minute înaintea finalului erau conduse cu 5 goluri diferență. Fetele antrenate de profesorul Cristian Cezar Preda au întors meciul în ultimele minute și au câștigat cu 24-23 (11-16), reușind un final incredibil, în care au avut 11 minute fără gol primit.IMG_6642

Derby-ul dintre LPS Brăila și Danubius 2010 Galați a stârnit multe patimi atât în teren cât și pe marginea terenului, duritățile fiind prezente aproape la fiecare atac. Gălățencele au deschis scorul în acest derby, între ocupantele locurilor 2 și 3 din seria C a campionatului național de handbal junioare 3, iar brăilencele au reușit să treacă în avantaj în minutul 7, când Mirabela Coteț a marcat pentru 4-3. După ce Carmen Bunea a înscris pentru 5-4 în minutul 11, a urmat o perioadă foarte slabă pentru LPS Brăila și în minutul 18 fetele de la Danubius s-au distanțat la 6 goluri, scor 5-11. Brăilencele au reușit să mai reducă din handicap, dar în minutul 24 avantajul gălățencelor a ajuns la 7 goluri, scor 9-16. În ultimul minut al primei reprize Carmen Bunea a mai înscris de două ori pentru Brăila și scorul pauzei a fost 11-16.

La reluare primele goluri au fost marcate de fetele de la LPS Brăila, dar oaspetele au refăcut diferența de 6 goluri în minutul 30, scor 13-19. Au urmat trei goluri consecutive pentru Brăila și în minutul 32 tabela indica 16-19. Apoi a fost rândul oaspetelor să înscrie 3 goluri consecutiv și în minutul 37 au avut pentru ultima dată avans de 6 goluri, scor 16-22. Diana Gașpar a marcat de două ori pentru Brăila, iar în minutul 39 Bichir a marcat golul 23 pentru Danubius, care avea să fie și ultimul din acest meci pentru gălățence.

Finalul a fost de infarct. Carmen Bunea a părăsit terenul după o lovitură în nas și nu a mai intrat până la final. Brăila s-a apărat avansat, aproape de centru terenului. Bichir a fost luată om la om și gălățencele n-au mai găsit drumul spre poarta apărată impecabil în repriza a doua de Nicoleta Petre, care a parat și 4 aruncări de la 7 metri ale handbalistelor de la Danubius Galați pe parcursul acestui joc. În ultimele 11 minute LPS Brăila a înscris de șase ori consecutiv, iar în minutul 49 Diana Gașpar a marcat golul victoriei, 24-23 pentru LPS Brăila. Ultimul atac a fost al gălățencelor, care au avut o aruncare de la 9 metri cu zid, în ultima secundă de joc, dar Mălina Bichir a aruncat peste poartă și meciul s-a încheiat cu victoria echipei antrenate de Cristi Preda.

Victoria Brăilei i-a nemulțumit rău pe părinții fetelor de la galați, care i-au așteptat pe arbitrii la ieșirea din sală să le ceară socoteală. Profesorii de la grupele de handbal și directorul LPS Brăila i-au potolit însă pe pătimașii părinți ai gălățencelor.

Pentru LPS Brăila au marcat: Carmen Lenuța Bunea -7 goluri (2 de la 7 m), Diana Gașpar -6, Mirabela Coteț -5 ( 2 de la 7 m), Ioana Conțu -4, Iulia Sava -2. Au mai jucat: Nicoleta Petre și Alexandra Perianu – portari, Anamaria Cazan, Roxana Popa, Andreea Popa și Andreea Spânu. Gașpar și Coteț au ratat câte o aruncare de la 7 m.

Pentru Danubius 2010 Galați au marcat: Lavinia Miu -9 goluri, Mălina Bichir -7, Teodora Stan – 5, Eliza Andrunache -1 și Alexandra Pintilie -1.

IMG_6671 IMG_6692 IMG_6699 IMG_6703 IMG_6707 IMG_6731 IMG_6738 IMG_6746 IMG_6788

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •