Silviu Mares 29 septembrie 2016
Victorie cu emotii a Dunarii Braila la Galati
Victorie cu emotii a Dunarii Braila la Galati
Victorie cu emotii a Dunarii Braila la Galati

HC Dunărea a câștigat cu mari emoții meciul cu Danubius Galați, după un meci nerecomandat cardiacilor. După victoria din meciul cu CSM București, deplasarea de la Galați părea o simplă formalitate pentru fetele antrenate de Costică Buceschi și Cristian Preda. Circa 300 de brăileni au venit joi seara în sala Sporturilor din Galați, sperând la un galop de sănătate al handbalistelor de la HC Dunărea.

Meciul a început prost pentru Brăila, care a ratat primul atac prin Tiron. Jovanovska a deschis scorul pentru gazde în minutul 2, apoi Brăila a egalat în minutul 3 prin Orșivschi. Galațiul a rămas în avantaj până la 4-3 în minutul 6, apoi brăilencele au părut că-și revin și au trecut în avantaj, scor 4-7 în minutul 12. A fost doar un moment de răbufnire pentru că pe fondul ratărilor celor de la Brăila, Danubius a revenit în joc și în minutul 21 Livrinikj a adus Galațiul în avantaj, scor 9-8. Krnici a transformat o aruncare de la 7 m și a egalat la 9, iar în minutul 28 tot Krnici a adus Brăila în avantaj, scor 10-11.  În ultimele două minute Chiricuță și Livrinikj au trimis Galațiul cu avantaj la pauză, scor 12-11, o mare surpriză.

Debutul reprizei secunde a adus un nou gol al Galațiului prin Artean, apoi Brăila a egalat la 13 și de aici s-a mers cap la cap până la final, ambele echipe fiind pe rând la conducere. Cu șase secunde înaintea finalului, la scorul de 24-24, Buceschi a cerut timp de odihnă și a pregătit o schemă din care să obțină o victorie pe final de joc. Dunărea a pornit atacul, mingea a ajuns la Aneta Udriștioiu, care a marcat în ultima secundă golul victoriei echipei brăilene, 24-25 (12-11).

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Aneta Udriștioiu – 5 goluri, Timea Tătar -5, Natasha Krnici -5 (4 de la 7 m), Gabriela Perianu -4, Alexandra Orșivschi -3, Gabriella Szucs -1, Andreea Lipară -1, Bianca Tiron -1.

Pentru Danubius Galați su marcat: Livrinikj -7, Artean -5, Jovanovska -4, Ștefania Florea -3, Chiricuță -3, Conache -1.

După cinci etape HC Dunărea Brăila este lideră în Liga Națională, fiind singura echipă cu maxim de puncte, după ce Corona Brașov a pierdut astăzi în deplasarea de la Măgura Cisnădie, scor 26-22, un meci în care Ada Moldovan a marcat 14 goluri pentru Cisnădie.

Comentarii