Sport

Victorie cu 3-0 pentru Dacia Unirea Brăila în deplasarea de la Bacău

Victorie cu 3-0 pentru Dacia Unirea Brăila în deplasarea de la Bacău

Dacia Unirea Brăila și-a trecut în cont încă 3 puncte după victoria cu 3-0 în deplasarea de la CSM Bacău. Echipa lui Florentin Petre a obținut astfel al cincilea succes consecutiv și și-a depus o opțiune serioasă pentru câștigarea seriei a II-a din liga a 3-a.

Brăilenii au avut o primă ocazie de a marca în minutul 3, la o lovitură liberă din colțul careului de 16 metri, bătută de Petre, pe colțul scurt, dar reținută de portarul gazdelor.

În minutul 7, pe fondul unei dominări teritoriale a gazdelor, jucătorii Daciei Unirea au ieșit rapid din apărare, mingea a ajuns la Batchabi din capul fundașului stânga al băcăuanilor, atacantul brăilenilor a intrat în careu, l-a întors pe Manta și a șutat pe colțul scurt, 0-1.

În minutul 19 Cocîrlă i-a pasat lui Patrick Petre, acesta a intrat în careu și de la 10 metri a șutat peste poarta apărată de Bartok.

În minutul 32, Ștefan Sava a pătruns pe partea dreaptă și a centrat în fața porții, iar Patrick Petre, din alunecare, a trimis în poartă de al 4 metri, de lângă Prentu, 0-2.

În minutul 40 Vîlceanu a trimis o pasă în adâncime pentru Sava, iar acesta a șutat de la 12 metri peste poarta gazdelor și Brăila a plecat la vestiare cu avantaj de două goluri după primele 45 de minute de joc.

În minutul 58, Sava a trimis o minge în mijlocul careului pentru Vîlceanu, dar acesta a trimis din 8 metri peste poartă.

Din minutul 59, Dacia Unirea a rămas în 10 oameni pe teren, narcis Ioniță primind gratuit al doilea cartonaș galben. Jucătorul Brăilei a avut o ieșire nervoasă și a lovit ușile de la vestiar când a fost eliminat.

În minutul 66, Patrick Petre a fost faultat de Manta, la 22 de metri de poarta gazdelor, poziție centrală. Tot Petre a executat lovitura liberă, însă mult peste poartă.

În minutul 83, Petre a fost faultat de Nicodim în apropierea careului, la 14 metri lateral stânga. Tot el a executat, cu efect, pe colțul lung, și l-a surprins pe portarul gazdelor, 0-3.

Gazdele au avut o ocazie de a marca golul de onoare în minutul 88, la o centrare de pe dreapta a lui Nicodim, dar Shedrack a respins în corner din fața lui Toma. În minutul 90+3 Mocanu a șutat de la marginea careului, dar prea slab pentru a-l învinge pe Stanciu și meciul s-a încheiat cu victoria echipei din Brăila cu scorul de 3-0.

Dacia Unirea Brăila a jucat în următoarea formulă de echipă: O. Stanciu – Cocîrlă, Shedrack, Paliu, Păvălache – Șt. Sava (min. 82 V. Robu), Fl. Lungu, N. Ioniță, R. Vîlceanu (min. 75 Apostolache) – P. Petre, Batchabi (min. 87 C. Zamfir). Antrenor: Florentin Petre.

După cinci etape, Dacia Unirea Brăila a rămas pe locul 2, cu 12 puncte și golaveraj 16-5, la un punct de liderul seriei, CSM Rm. Sărat. În etapa următoare, sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 15.00, brăilenii vor juca tot în deplasare, la Sporting Liești.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •