Sport

Victoria Traian castiga surprinzator la Viitorul Ianca si se califica in etapa a II-a a Cupei Romaniei

Victoria Traian castiga surprinzator la Viitorul Ianca si se califica in etapa a II-a a Cupei Romaniei

Victoria Traian a reușit să obțină calificarea în etapa a doua a Cupei României – faza națională, după ce a câștigat surprizător pe terenul celor de la Viitorul Ianca. O echipă formată în mare majoritate din juniori proveniți de la echipele de juniori A și B de la Dacia Unirea Brăila, a reușit să câștige cu 1-0 pe terenul unei echipe cu mai mulți jucători cu experiență și multe meciuri chiar la nivel de Liga a 2-a. Unicul gol al partidei a fost marcat de Alexandru Ionuț Buzatu, un junior venit de la Dacia Unirea Brăila și care va împlini 18 ani pe 11 octombrie.

Prima fază periculoasă a meciului dintre Viitorul Ianca și Victoria Traian s-a consumat în minutul 2, când Marius Dima a trimis o centrare în fața porți, dar portarul Tunea a ieșit și a reținut din fața atacanților de la Ianca. În minutul 5 Buzatu a insistat la o minge și a interceptat-o, apoi i-a pasat la 18 metri lui Moroșan, dar șutul acestuia cu exteriorul a trecut peste poartă. În minutul 10 Marius Dima a pătruns din dreapta spre zona ceantrală și a șutat de la 20 de metri, dar a fost blocat de Ioniță și mingea a ieșit în corner. Necoară a executat lovitura de la colț de pe dreapta, la bara a doua, dar Daniel Cazan a reluat cu capul mult peste poartă. În minutul 15 Olenic a recuperat o minge la 30 de metri de poarta adversă, i-a pasat lui Vali Durbacă, dar șutul acestuia de la 18 metri poziție centrală, a fost prea moale pentru a-l învinge pe Tunea.

În minutul 27 Roșu i-a trimis o pasă în adâncime lui Alexandru Buzatu, care a profitat de eroarea lui Smeu și a șutat de la 10 metri ușor lateral dreapta, la colțul lung, reușind să deschidă scorul cu toată opoziția lui Jalbă care a atins mingea cu mâna.

În minutul 30 Moroșan a primit o pasă în adâncime în colțul careului mare, dar jalbă a ieșit și a degajat mingea. Un minut mai târziu Orășanu a câștigat o minge în duel cu Cireașă, apoi i-a pasat lui Buzatu, care a deviat la Costel Roșu, iar acesta a centrat în diagonală pentru Puia, dar reluarea acestuia din vole a trecut mult peste poartă. Ultima fază periculoasă a primei reprize a aparținut tot oaspeților. roșu a fost faultat la 18 metri de poarta gazdelor și tot el a executat, dar a șutat în zid și scorul la pauză a rămas 0-1.

După pauză prima ocazie de gol a aparținut tot celor de la Victoria Traian. Roșu a trimis o pasă la întâlnire pentru Buzatu, micuțul atacant al oaspeților a intrat în careu și a șutat de la 10 metri, dar a fost blocat de Colniceanu cu prețul unei accidentări. Meciul a continuat cu încercările disperate ale gazdelor de a se apropia de poarta adversă, dar cei de la Traian s-au apărat foarte bine și i-au ținut pe cei de la Ianca departe de poarta lui Tunea.

În minutul 70 Moroșan a trecut ușor de Ionuț Smeu, a pătruns în careu, dar șutul său la colțul scurt, sub bară, a fost scos în corner de Jalbă. În minutul 76 Dima i-a pasat la marginea careului lui Olenic, dar acesta a călcat pe minge și a pierdut-o. În minutul 83 Roșu a șutat periculos de la 20 de metri, dar Jalbă a reținut fără probleme. În minutul 87 Necoară a centrat de pe stânga pe dreapta, recentrează din întoarcere Dima, dar Postolea luftează în fața porții și mingea se scurge în aut de poartă. Un minut mai târziu, același Postolea a rămas singur cu Tunea, dar a șutat în acesta și a irosit încă o oportunitate de a egala și a trimite meciul în prelungiri.

În minutul 89 Roșu a executat o lovitură de la colț de pe dreapta, i-a pasat lui Enache, dar acesta a șutat de la 12 metri lateral peste poartă.

În minutul 90+5 gazdele au atacat cu toată echipa, dar o centrare de pe dreapta a lui Necoară a fost reluată imprecis de Dima care a trimis pe lângă poartă și meciul s-a terminat cu victoria celor de la Traian cu scorul de 1-0.

Viitorul Ianca: Jalbă – Mădălin Ion, Postolea, Smeu, Al. Cireașă – Colniceanu, Olenic – D. Cazan (min. 72 Dobrin), M. Dima, C. Necoară – Val. Durbacă (min. 78 Vrânceanu). Antrenor: Cosmin Necoară

Victoria Traian: Tunea – Orășanu, Ghețu, Baciu, Ioniță – P. Ioan – C. Roșu, I. Bogoș (min. 73 Enache), G. Puia (min. 64 Tudorache) – Moroșan (min. 89 Păduraru), Buzatu. Antrenor: Puiu Antohi

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •