Politica

Venirea lui Mihai Danut in USL starneste discutii aprinse

Venirea lui Mihai Danut in USL starneste discutii aprinse
Venirea lui Mihai Danut in USL starneste discutii aprinse
Venirea lui Mihai Danut in USL starneste discutii aprinse

Ieri a fost anuntata numirea lui Mihai Danut in fruntea filialei locale a Partidului Conservator. Senatorul a spus ca nu va accepta ca Gheorghe Bunea Stancu sa stearga cu el pe jos asa cum face cu liberalul Catalin Boboc. Acesta a mai adaugat si ca are o relatie buna cu senatorii Ion Rotaru si Catalin Boboc, insa informatia a fost dezmintita de cei doi.
Inca din momentul in care Mihai Danut a spus ca paraseste partidul PP-DD si ca se alatura conservatorilor braileni, liderii USL au spus ca trecerea sa in tabara USL nu ii incanta absolut deloc. Unul dintre cei mai vehementi a fost Gheorghe Bunea Stancu, caruia Mihai Danut i-a adus acuze grave de-a lungul timpului. In urma iesirilor in presa a liderului PSD, senatorul PC se declara profund nemultumit de afirmatiile colegilor sai din USL. “Reactiile starnite in cadrul USL de numirea mea in functia de presedinte interimar al PC filiala Braila sunt neasteptat de exagerate si agresive. Situatia este cu atat mai inexplicabila cu cat suntem parteneri intr-o alianta politica aflata la guvernare. Acest parteneriat nu presupune insa ingerinte in problemele interne din partea celorlalte partide membre ale USL. Recent, au avut loc alegeri la PSD Braila, insa nimeni nu a pus in discutie ceea ce au decis social-democratii braileni. Este dreptul oricarei organizatii politice de a-si stabili strategia, de a-si identifica liderii si de a-si respecta principiile si angajamentele luate fata de electorat. De aceea, a numi complot venirea mea la PC si preluarea atributiilor ce-mi revin prin aceasta functie, atat in cadrul partidului cat si in cadrul Uniunii, prin protocolul existent, intra in sfera patologicului. O astfel de atitudine facuta publica de presedintele PSD Braila este cea mai buna dovada a controlului excesiv pe care dumnealui il exercita la toate nivelele institutionale brailene”, a declarat Mihai Danut, presedintele interimar al PC Braila.
La randul sau senatorul PC l-a atacat pe Stancu si a spus ca daca tot este atat de nemultumit de schimbarea din functie a Mihaelei Marcu, atunci poate ar fi trebuit sa negocieze mai bine in cadrul USL. “Imi exprim nedumerirea in legatura cu interesul subit pe care dl. Gheorghe Bunea Stancu il manifesta fata de functia de prefect al Judetului Braila, cu atat mai mult cu cat atunci cand au avut loc negocierile in cadrul USL, se stia ca Partidului Conservator i-au revenit 5 prefecturi din 41. Daca dumnealui nu a putut negocia atunci astfel incat Prefectura Braila sa revina PSD, cum putem sa credem ca va fi capabil sa negocieze favorabil pentru Braila, in contextul regionalizarii?”, a mai spus Mihai Danut.

Catalin Boboc si Ion Rotaru neaga afirmatiile facute de Mihai Danut

Mihai Danut a spus ieri ca are o relatie foarte buna cu liberalul Catalin Boboc si cu social-democratul Ion Rotaru, insa cei doi au negat afirmatiile emise de presedintele interimar al PC.
Intrebat ieri despre cum vede colaborarea cu Mihai Danut, Catalin Boboc a spus ca nu poate comenta pentru ca nu are nici un fel de relatie cu acesta, mentionand urmatoarele: “In parlament ca si colegi ne-am intalnit de doua-trei ori si ne-am salutat. Pot sa va spun ca nu vom trai cu ranchiuna adunata in campania electorala”.
La randul sau, senatorul Ion Rotaru se declara nemultumit de trecerea lui Mihai Danut la PC, spunand astazi in cadrul unei conferinte de presa ca ar trebui data cat mai curand legea care interzice traseismul politic.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.