Politica

Vasile Varga, deputat PNL: ”Ignoranța și incompetența nu trebuie să facă victime și la Spitalul Județean Brăila! ”

Vasile Varga, deputat PNL: ”Ignoranța și incompetența nu trebuie să facă victime și la Spitalul Județean Brăila! ”

Tragedia de la Piatra Neamț, în care 11 oameni și-au pierdut viața într-un incendiu produs în spital, îl îngrijorează pe deputatul liberal Vasile Varga, care trage, nu pentru prima dată, un semnal de alarmă privind modul în care banii publici sunt gestionați la Spitalul Județean de Urgență Brăila.

Deputatul Varga consideră că este revoltător că brăilenii bolnavi de cancer sunt nevoiți să bată drumurile la București sau în alte orașe, pentru tratament oncologic, în timp ce cinci milioane de lei zac îngropați în ceea ce ar fi trebuit să fie un Centru de Oncologie și Radioterapie, cel mai modern din regiune.

Oare cei de la PSD, care conduc județul, chiar nu înțeleg că, la suferința produsă de boală, se adaugă și acest disconfort, al distanțelor care trebuie parcurse, după un asemenea tratament? Mă tot întreb: cum de a fost posibil ca un buncăr în care s-au investit cinci milioane de lei, unde urmau să se instaleze acceleratoare de particule pentru radioterapie, să fie timp de cinci ani abandonat și transformat în magazie? Vorbim despre fonduri publice, gestionate de Consiliul Județean, iar dacă este să facem un rezumat, avem așa: o clădire în care s-au investit cinci milioane de lei, finalizată în proporție de 65-70%, fără să aibă cea mai importantă autorizație, cea de la CNCAN, banii pe care Banca Mondială i-ar fi investit în aparatura de radioterapie au fost pierduți, iar brăilenii bat drumul Bucureștiului. Acum, aflu din presă că, pentru reluarea investiției, ar fi nevoie de niște avize de la Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării. Dacă guvernele PSD nu au putut da aceste avize, conducerea județului trebuia să ne spună și am fi susținut demersurile la cele două ministere. Am toată deschiderea să sprijin această investiție, să vorbesc cu cei doi miniștri de la Sănătate și Dezvoltare să grăbească eliberarea avizelor și să avem și la Brăila un centru de radioterapie, mai ales că înțeleg că există deja investitori privați care și-au arătat interesul să preia secția. Eu cred că nu mai este cazul de nicio amânare, incompetența și ignoranța nu trebuie să facă victime și la Spitalul Județean Brăila! ”, a declarat deputatul PNL Vasile Varga.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •