Sport

Vara fierbinte pentru handbalul feminin

Vara fierbinte pentru handbalul feminin
Vara fierbinte pentru handbalul feminin
Vara fierbinte pentru handbalul feminin

Echipa feminină de handbal a României întâlnește miercuri, de la ora 18:00 la Mogilev, în direct pe TVR2, naţionala Belarusului, într-un meci din cadrul grupei a 6-a a preliminariilor Campionatului European de handbal feminin. La acest meci vom asista și la o reîntâlnire între handbalista Dunării Brăila, Gabriela Perianu și fostul pivot al echipei brăilene din campionatul 2011-2012, Anastasya Lobach.

Lobach
Lobach

Reprezentativa de handbal feminin pregătită de Gheorghe Tadici îşi joacă miercuri 11 iunie şi duminică 15 iunie, calificarea la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia, programat în decembrie 2014. România face parte din grupa a 6-a preliminară, alături de Norvegia şi Belarus. Nordicele s-au calificat deja la turneul final, astfel că al doilea loc calificabil la Europene s-a redus la dubla dintre România și Belarus. Cine iese mai bine din dubla manşă, joacă în Ungaria şi Croaţia.

Naţionala feminină a pleacat marţi dimineaţă în Belarus, cu 16 jucătoare, din cele 21 convocate inițial. Au mai rămas acasă Denisa Dedu, Maria Constantinescu şi Ana maria Iuganu. Primele două au făcut joncţiunea cu lotul de tineret, pregătit de Seviștean Popa și Cristian Preda, iar Iuganu va fi în lot pentru meciul retur.

Lotul României ce s-a deplasat în Belarus:
Portari: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Mirela Pașca (SCM Craiova)
Extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei (HCM Baia Mare), Camelia Hotea (Corona Brașov)
Extreme dreapta: Ada Nechita (HCM Baia Mare), Laura Chiper (Corona Brașov)
Linia de 9m: Gabriela Perianu (HC Dunărea Brăila), Eliza Buceschi (HCM Baia Mare), Aurelia Brădeanu (Corona Brașov), Luciana Marin (HCM Baia Mare), Laura Oltean (HCM Baia Mare), Dana Băbeanu (HCM Roman), Nicoleta Tudor (Corona Brașov)
Pivoți: Georgiana Ciuciulete (HC Zalău), Crina Pintea (HC Zalău), Oana Apetrei (Corona Brașov).

Înaintea celor două meciuri ambele echipe sunt fără nici un punct câștigat în meciurile cu reprezentativa Norvegiei, dar echipa Belarusului stă mai bine la golaveraj, având -12, în timp ce naționala lui Tadici are un deficit de 14 goluri.

Cristi Preda și Nicoleta Safta se pregătesc de Mondial

Nicoleta Safta
Nicoleta Safta

Echipa națională de junioare U20 se pregătește în vederea participării la Campionatul Mondial din Croația, ce va începe pe 28 iunie. Popa Seviștean și Cristi Preda au la dispoziție un lot de 17 jucătoare, însă se va renunța la una înaintea plecării spre Cakovec, locul în care România va susține meciurile din grupa preliminară, unde face parte din Grupa D, alături de Rusia, Slovacia, Brazilia, China și Tunisia. Primul meci al echipei României este în fața celor din Tunisia.

Momentan, Gabriela Perianu, una din piesele de bază ale naționalei României este convocată la lotul de senioare, care dispută în aceste zile meciurile decisive în vederea calificării la Campionatul European, cu Belarus. Echipa s-a reunit joia trecută, iar în weekend-ul recent încheiat lotul de tineret s-a pregătit împreună cu lotul de senioare. Sâmbătă și duminică echipa de junioare U20 urmează să dispute două meciuri amicale cu Rusia, la Brașov. Luni, echipa va pleca la Sânnicolau Mare, unde se vor antrena marți și miercuri, iar joi se va deplasa în Ungaria, unde va participa la un turneu la care vor mai lua startul Norvegia, Danemarca și Ungaria, în perioada 20-22 iunie. Pentru acest turneu echipa României o va avea în lot și pe Gabriela Perianu, alături de pivotul Nicoleta Safta. Revenirea în țară este programată pentru 22 iunie, iar de pe 23 până pe 26 iunie pregătirea va continua la Sânnicolau Mare, urmând ca pe 27 iunie delegația României să plece în Croația, pentru turneul final.

Lotul României este format din următoarele jucătoare:
Portari: Ana Maria Inculeț (HC Zalău), Elena Șerban (CSM București), Denisa Dedu (Corona Brașov)
Extreme stânga: Ana Maria Tănăsie (HCM Baia Mare), Andreea Chiricuță (CSM Ploiești), Diana Predoi (HCM Rm. Vâlcea)
Interi stânga: Bianca Tiron (CSU Neptun Constanța), Gabriela Perianu (HC Dunărea Brăila)
Centri: Claudia Constantinescu (HC Zalău), Mădălina Zamfirescu (CSM Ploiești)
Interi dreapta: Andreea Pricopi (Corona Brașov), Laura Popa (”U” Jolidon Cluj)
Extreme dreapta: Marina Cicic (HC Zalău), Camelia Carabulea (CSM București)
Pivoți: Nicoleta Safta (HC Dunărea Brăila), Roxana Cîrjan (”U” Jolidon Cluj), Lorena Ostase (LPS Vaslui/CNE Rm. Vâlcea).

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •