Sport

Valcea s-a salvat de la retrogradare, iar Clujul va juca in Europa

Valcea s-a salvat de la retrogradare, iar Clujul va juca in Europa
Valcea s-a salvat de la retrogradare, iar Clujul va juca in Europa
Valcea s-a salvat de la retrogradare, iar Clujul va juca in Europa

Liga Națională feminină de handbal și-a stabilit practic clasamentul final, chiar dacă sâmbătă mai sunt de jucat încă patru meciuri. Dacă la Brașov, Corona și-a primit medaliile de argint, urmând ca sâmbătă, după meciul cu HCM Baia Mare programat de la ora 14.30 în sala Polivalentă Danubius din Brăila, HC Dunărea își va primi și ea medaliile de bronz, indiferent de rezultatul acestui meci.

U Jolidon Cluj a câștigat ultima partidă a sezonului în grupa a II-a din play-off, învingând cu 24-23 (13-7) pe HCM Roman, într-un meci în acre la începutul reprizei a doua au avut chiar șapte goluri avantaj. Prin această victorie Clujul și-a asigurat prezența în sezonul viitor al Cupei Cupelor, năruindu-le jucătoarelor de la HC Zalău aceste speranțe, chiar dacă pe finalul meciului de la Cluj, echipa antrenată de Florentin Pera a luptat pentru a încurca Clujul. U Jolidon avea nevoie de un punct din duelul cu HCM Roman, pentru a merge în Cupa Cupelor și în urma unui joc foarte bun prestat în special în primele 45 de minute a învins cealaltă echipă românească care va evolua în cupa Cupelor în sezonul viitor.

Pentru ”U” Jolidon au marcat: Senocico -7 goluri (1 din 7m), Tetean -6 (4 din 7m), Chintoan -4, Mihai -3, Vintilă -3, Paraschiv -1, Popa -1. Pentru HCM Roman au marcat: Băbeanu -9 goluri (5 din 7m), Crap -5 (1 din 7m), Agrigoroaie -3, Iuganu -3 (2 din 7m), Stoleru -2, Bokaric -1.

Simona Gogirla a salvat Valcea
Simona Gogirla a salvat Valcea

După un parcurs dezastruos în sezonul regulat, în play-out echipa Simonei Gogârlă a avut o evoluție foarte bună și a reușit să evite barajul pentru menținerea în Liga Națională, asigurându-și deja locul în Ligă și pentru sezonul viitor. În meciul de miercuri seara, HCM Rm. Vâlcea a învins pe teren propriu, scor 26-17 (13-10) pe CSU Neptun Constanța, adversara directă în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Fără Enescu, accidentată și Sheiko, suspendată, oaspetele au rezistat o repriză, însă de la reluare Vâlcea a făcut legea.

Prima repriză a fost echilibrată, deși Vâlcea a început bine și a condus cu 5-1, elevele lui Ion Crăciun și Florin Cazan au revenit și au trecut la conducere, scor 6-5, dar a fost ultimul moment în care s-au aflat la conducere. Oaspetele au cedat și au dat prilejul HCM-ului din Vâlcea să se desprindă la 11 goluri, scor 23-12, pentru ca la final să se impună cu 26-17. Vâlcea se salvează și termină pe locul 10, cu trei victorii în întreg sezonul, iar CSU Neptun, deși are șapte victorii până în momentul actual, este nevoită să dispute barajul de supraviețuire la Sibiu, cu CSM Ploiești, HC Alba Sebeș și HM Buzău, ultimele două echipe venind de pe locurile 2 din cele două serii ale Diviziei A.

HCM Rm. Vâlcea: Cherăscu -5 goluri, Luca -4, Andrei -4, Ramona Constantinescu -3, Craiu -3, Lazarin -2, Stoicănescu -2, Vădineanu -1, Chirilă -1, Pătuleanu -1.
CSU Neptun Constanța: Tiron -5 goluri, Ionescu -4, Toma -3, Tămaș -2, Orșivschi -1, Motei -1, Strahan -1.

CSM București a încheiat sezonul cu o victorie categorică, 31-18 (18-10) și și-a adjudecat poziția a șaptea a Ligii Naționale feminine. CSM București a luat încă din start un avantaj de trei goluri, iar până la finalul primei părți diferența a crescut treptat, până la opt goluri. Repriza secundă a reprezentat o adevărată demonstrație de forță a echipei lui Mette Klit, care a primit doar șapte goluri. Pentru campionatul viitor CSM București se anunță o candidată serioasă la locul 1 după transferurile pe care vor să le mai facă, dar și prin aducerea ca director tehnic al echipelor feminine de la CSM București a lui Jakob Vestergaard.

CSM București: Vărzaru -7 goluri, Glibko -5, Vizitiu -4, Binescu -4, Manea -3, Carabulea -3, Shutska -2, Niculae -2, Gherman -1.

SCM Craiova: Cioaric -5 goluri, Ianași -4, Tivadar -2, Snopova -2, Dincă -1, Amariei -1, Ilie -1, Apipie -1, Joldeș -1.

Sâmbătă 31 mai sunt programate meciurile:

HC Dunărea Brăila – HCM Baia Mare, de la ora 14.30. Meciul va fi arbitrat de constănțenii Georgescu și Moldoveanu.

HCM Roman – HC Zalău, de la ora 11.00

SCM Craiova – Cetate Deva, de la ora 18.00

CSU Neptun Constanța – CSM Ploiești, de la ora 17.00

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •