Politica Actualitate

Vadim Tudor a murit in aceasta seara la ora 18.30

Vadim Tudor a murit in aceasta seara la ora 18.30
Vadim Tudor a murit in aceasta seara la ora 18.30
Vadim Tudor a murit in aceasta seara la ora 18.30

Fondatorul Partidului România Mare Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni seara, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău, acuzând probleme respiratorii.

Starea lui Corneliu Vadim Tudor s-a agravat după ce a fost internat, luni dimineaţă, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, acesta a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii.

Medicii au încercat să îl resusciteze şi să îl stabilizeze pe Corneliu Vadim Tudor, însă fără rezultat, decesul fiind înregistrat la ora 18.30, potrivit unor surse medicale.

Fostul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor a mai fost internat, în martie 2013, la secţia de cardiologie a Spitalului Militar din Capitală.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. Este fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.

A absolvit Liceul „Sf. Sava” din București (1967) și Facultatea de Filosofie a Universității din București (1971), secția Sociologie, obținând licența cu o teză despre ”Sociologia Religiei”.

A fost bursier al Premiului internațional „Herder”, urmând astfel un curs de istorie la Universitatea din Viena (1978-1979). Doctor în istorie al Facultății din Craiova (2003).

Și-a început activitatea profesională în redacțiile publicațiilor România liberă și Magazin (1972-1975), apoi la Agenția Națională de Presă AGERPRES (decembrie 1975-decembrie 1989).

După decembrie 1989 a înființat publicațiile România Mare, Politica și Tricolorul, precum și Editura Fundației ”România Mare”. A fost redactor-șef al săptămânalului România Mare, de la înființare și până în prezent.

Corneliu Vadim Tudor și-a început cariera politică odată cu crearea Partidului România Mare (PRM) — 20 iunie 1991—fiind membru fondator al acestei formațiuni politice, al cărei președinte a fost reales la 20 iulie 2013, în cadrul unui Congres desfășurat în Capitală.

A fost distins cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler (2004). În 2007, a primit Medalia de Bronz a Vaticanului, înmânată de Suveranul Pontif Papa Benedict al XVI-lea.

A fost căsătorit cu Doina Vadim Tudor, având două fete.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •