Politica

„USL este preocupat de lucruri traznite in loc sa guverneze tara”

„USL este preocupat de lucruri traznite in loc sa guverneze tara”
„USL este preocupat de lucruri traznite in loc sa guverneze tara”
„USL este preocupat de lucruri traznite in loc sa guverneze tara”

Deputatul PP-DD de Braila, taxeaza cu fiecare ocazie greselile facute de guvernul USL. Potrivit Marioarei Nistor, ultima „nastrusnicie” a celor din USL este propunerea legislativa prin care Biserica sa isi piarda finantarea de la stat.

Intentia unui grup de parlamentari in frunte cu Remus Cernea, de a initia o propunere legislativa prin care Biserica sa nu mai fie finantata de catre stat este o „nastrusnicie fara margini”, apreciaza deputatul PP-DD de Braila Marioara Nistor. „Biserica reprezinta etalonul suprem in materie de incredere al romanilor in institutiile acestui stat lovit de soarta. Biserica este finantata de la buget inca de la secularizarea din 1863, oprirea acesteia nefiind pusa in practica nici macar de comunisti, cunoscuti pentru prigonirea oricaror tendinte religioase si pentru demolarea lacaselor de cult. Sa vii acum si sa propui taierea finantarii bisericilor reprezinta o aberatie populista, o idee nerealista si fara sorti de izbanda. Probabil ca initiatorii acestei nazbatii politice au vrut sa-si faca reclama, in nici un caz nu este o propunere serioasa si palpabila”, a declarat Marioara Nistor.
Parlamentarul PP-DD a adaugat ca astfel de demersuri fanteziste reprezinta efectele lipsei acute de solutii de care dau dovada guvernantii. „Guvernul nu guverneaza, iar parlamentarii puterii spun lucruri traznite! Le recomand celor de la USL sa initieze o lege prin care Biserica sa isi recupereze proprietatile luate de stat de-a lungul timpului si sa fie despagubita pentru lacasele rase de pe fata pamantului. Sunt de acord cu nevoia de bani a statului, dar cred ca Guvernul trebuie sa inceapa colectarea de la marii datornici la bugetul de stat, nu de la nevoiasi si din cutia milei. Le mai recomand initiatorilor acestei prostioare laice si de neiertat sa citeasca Biblia, mai exact Sfanta Evanghelie dupa Ioan, capitolul 8, unde se spune ca «Cel fara de pacat dintre voi sa arunce cel dintai piatra». Mult mai bine ar fi daca parlamentarii care vor sa taie banii Bisericii ar face legi pentru a da locuri de munca romanilor si pentru a le usura traiul zilnic”, a conchis deputatul Marioara Nistor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.