ProBr

Unul dintre militarii răniți astăzi dimineață în Afganistan este brăilean

Unul dintre militarii răniți astăzi dimineață în Afganistan este brăilean

Patru militari români, aflaţi în misiune, au fost răniţi sâmbătă, în jurul orei 10,00 (ora României), în provincia Kandahar, Afganistan, anunţă MApN. Unul dintre ei este brăileanul Cosmin-Cătălin Goleanu, în vârstă de 30 de ani. 

Cei patru militari români răniţi sâmbătă în Afganistan – plutonierul Dănuţ Donţu şi caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin GoleanuCristian Gabăr şi Ionel Cristea – sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar, informează Ministerul Apărării Naţionale. Aceştia fac parte din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei”.

În urma incidentului a rezultat şi avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii, precizează MApN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor şi protejate împotriva ambuscadelor), operate de militarii Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei”, aflaţi în misiune în zona de responsabilitate din provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament uşor de infanterie executat de insurgenţi.

Infanteriştii români au acţionat conform procedurilor şi au respins atacul insurgent, având sprijin terestru şi aerian din partea forţelor americane, precizează MApN.

Cei patru militari răniţi în urma incidentului au fost evacuaţi pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toţi fiind conştienţi şi în stare stabilă.

În urma evaluării medicale, militari au fost internaţi, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis şi cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •