ProBr

Un fleac, le-au ciuruit!

Un fleac, le-au ciuruit!
Un fleac, le-au ciuruit!
Un fleac, le-au ciuruit!

HCM Baia Mare a reușit a treia sa victorie consecutivă în grupa principală, în care intrase fără nici un punct. Vineri seara, echipa din Baia Mare a turat motoarele și s-a impus la 8 goluri diferență în fața unguroaicelor. Brăileanca Gabriela Perianu a marcat 4 goluri pentru echipa pregătită de Roșca și Băban.

Debutul meciului a fost echilibrat, oaspetele chiar conducând cu 3-2 și apoi 4-3, în minutul 7. Trei goluri la rând ale gazdelor au adus-o pe HCM la cârma partidei, 6-4 în minutul 12, apoi avantajul echipei băimărene a crescut la patru goluri, 11-7 în minutul 19. După 16-11, pe finalul primei reprize, Ferencvaros a sancționat câteva neatenții ale gazdelor și s-a apropiat la doar două goluri, 16-14 la finalul primelor 30 de minute de joc.

Ferencvaros a venit la un singur gol de HCM după pauză, 16-15, 17-16, 19-18. Baia Mare a fost mai atentă în apărare, a recuperat câteva mingi și a punctat pe contraatac, astfel că diferența de pe tabela de marcaj a crescut din nou în favoarea echipei antrenate de Aurelian Roșca și Ioan Băban, care s-a distanțat iar la 4 goluri, 22-18 în minutul 43, după trei goluri legate ale băimărencelor, pentru ca pe final de meci, în minutul 58, să se înregistreze cea mai mare diferență de scor, 32-23. Scorul final avea să fie de 32-24, o victorie confortabilă în fața unei echipe puternice, după ce cu trei zile în urmă băimărencele câștigaseră la doar 4 goluri diferență meciu cu HC Dunărea Brăila, 28-24.

Pentru HCM Baia Mare au marcat: Allison Pineau -10 goluri, Gabriela Perianu — 4, Valentina Ardean-Elisei — 4, Katarina Jezic — 4, Melinda Geiger — 4, Adriana Nechita — 2, Lois Abbingh — 2, Alexandra Do Nascimento — 2. Paula Ungureanu a avut o evoluție remarcabilă în poartă, parând, între altele, și două aruncări de la 7 metri.

Pentru Ferencvaros au marcat: Nerea Pena – 9 goluri, Luca Szekerczes — 4, Nadine Schatzl — 4, Szandra Szollosi-Zacsik — 3, Zita Szucsanszki — 1, Viktoria Lukacs — 1, Dora Hornyak — 1, Piroska Pappne Szamoransky — 1.

În clasament, pe primul loc se află Rostov de Don, cu 12 puncte (6 jocuri), urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 9 p (7 j), Larvik, 6 p (6 j), HCM Baia Mare, 6 p (7 j), Fleury Loiret Handball, 4 p (6 j), Thuringer HC, 1 p (6 j).

Următorul meci pentru HCM Baia Mare va fi cel cu Fleury Loiret Handball, în deplasare, duminică, 14 februarie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •