Sport

Un an 2018 cu multe medalii la secțiile de judo și sambo de la CSM Brăila

Un an 2018 cu multe medalii la secțiile de judo și sambo de la CSM Brăila

Anul 2018 a fost unul cu multe succese obținute de secțiile de judo și sambo de la CSM Brăila. Sportivii pregătiți de antrenoarea Carmen Constantin au obținut anul trecut medalii la campionatele naționale, dar și la competiții internaționale, atât la juniori, cât și la seniori.

Secția de judo a adus în luna aprilie 2018 o medalie de argint la campionatul național de juniori U 16. Maria Naidin a devenit vicecampioană națională la categoria 36 kg. Această clasare i-a adus participarea în luna iulie la Balcaniada de juniori 3, desfășurată în Muntenegru, la Niksic, unde s-a clasat pe locul 5. Maria Naidin, elevă la Liceul tehnologic Anghel Saligny din Brăila, a câștigat medalia de bronz cu echipa României la această Balcaniadă.

În luna septembrie 2018 a avut loc campionatul național de juniori U18 la ne-waza. Paul Scurtu a devenit atunci campion național la lupte la sol, la categoria 55 kg. Andreea Marinescu, elevă la Colegiul Național Nicolae Bălcescu Brăila, s-a clasat pe locul 3 la categoria 44 kg. Paul Scurtu, elev la Liceul cu Program Sportiv Brăila, a fost selecționat la lotul național de cadeți, iar în această perioadă se află în cantonament cu lotul la Poiana Brașov.

Secția de sambo a CSM Brăila a adus anul trecut două titluri de vicecampioane naționale la fete. Cătălina Varvaruc s-a clasat pe locul 2 la categoria 56 kg, iar Teodora Naidin s-a clasat pe locul 2 la categoria 52 kg. Tot în primăvara anului trecut s-a desfășurat și campionatul național de juniori și tineret. Cătălina Varvaruc și Teodora Naidin au devenit campioane naționale de juniori. La tineret, Cătălina Varvaruc a ieșit campioană națională la 56 kg, iar Teodora Naidin a ieșit vicecampioană națională.

În luna septembrie, la campionatele naționale de cadeți Teodora Naidin a devenit campioană națională la 52 kg. Paul Scurtu s-a clasat tot pe primul loc la categoria 55 kg. Andreea Marinescu a câștigat medalia de argint la categoria 44 kg.  La campionatul european de juniori și tineret desfășurat în toamnă la Praga, Teodora Naidin a câștigat medalia de bronz. La aceeași competiție Cătălina Varvaruc s-a clasat pe locul 5. Ambele sportive au luptat pentru echipa României la această competiție unde s-au clasat pe locul 5.

Teodora Naidin a participat în luna august la campionatele mondiale şcolare de sambo, competiţie rezervată cadeţilor, care a avut loc în Rusia. Sportiva de la CSM Brăila a devenit vicecampioană mondială.

Naidin şi Varvaruc au reprezentat România şi la Campionatul Mondial de sambo pentru juniori şi tineret desfășurat la Tbilisi, în Georgia, unde s-au clasat pe locul al 5-lea, respectiv, al 7-lea, poziţii mai mult decât onorabile ţinând cont de lipsa de experienţă competiţională internaţională a celor două sportive. În decembrie 2018, Teodora Naidin a fost prezentă şi la mondialele de sambo pentru cadeţi din Serbia dar nu a reuşit să urce pe podium.

Din păcate, aceste rezultate, atât la nivel național cât și internațional, nu au fost recompensate de autorități la Gala excelenței în educație.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •