Actualitate

Ultramaratonul „O zi bună este atunci când toţi ne întoarcem acasă”

Ultramaratonul „O zi bună este atunci când toţi ne întoarcem acasă”

Caporalul Laurenţiu Cobzaru a finalizat, joi, o cursă de 260 de kilometri, între Galaţi şi Bucureşti, pentru susţinerea campaniei umanitare „O zi bună este atunci când toţi ne întoarcem acasă”, organizată de Asociaţia „Şi noi suntem copiii voştri” din Galaţi.

El a fost primit joi, la sediul MApN, de ministrul Gabriel Leş şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care l-au premiat pe Laurenţiu Cobzaru, cât şi pe Costel Mazâlu (ISU Brăila) şi Petronela Lungu (IGSU Bucureşti), care au parcurs cea mai mare parte a traseului.

Ultramaratonul Galați – București este o campanie umanitară dedicată Antoniei Gal – o fetiță de doar 8 anișori, diagnosticată cu neuroblastom (tumoare) pe glandele suprarenale cu grad ridicat de malignitate, caporalului Marcel Roșu – militar al Batalionului 300 Infanterie Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei” din Galați, diagnosticat cu o afecțiune la sistemul nervos al coloanei vertebrale, respectiv plutonierului adjutant Viorel Dima din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, diagnosticat cu cancer esofagian cu metastaze la ficat.

Pe timpul alergării, maratoniştii Laurenţiu Cobzaru, Petronela Lungu şi Costel Mazalu au purtat drapele naţionale, inscripţionate cu siglele Galaţi, Protecţia Civilă şi Bucureşti, pe care, la sosire, în semn de respect, le-au oferit ministrului apărării naţionale şi secretarului de stat şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.

La trecerea prin Galaţi, Brăila, Slobozia şi Bucureşti, celor trei temerari li s-au alăturat şi alţi alergători, iar pe traseul Fundulea – sediul MApN, au fost însoţiţi de un grup de militari ai echipei Invictus, ce au reprezentat România la jocurile paralimpice de la Toronto şi Sydney.

Laurenţiu Cobzaru este reprezentatul unui grup de alergători de semimaraton, maraton şi ultramaraton din Galaţi şi Brăila, pentru care sportul este o pasiune. Aceştia se reunesc an de an la evenimentele organizate cu ocazia sărbătorilor naţionale, a concursurilor naţionale sau internaţionale şi a acţiunilor de strângeri de fonduri în scopuri caritabile.

Caporalul Cobzaru și prietenii lui nu se află la prima lor inițiativă de acest fel. Ei au mai desfășurat încă patru astfel de acțiuni, alergând pe aceiași distanță de Ziua Armatei României în data de 25 octombrie 2018, la 1 decembrie de Ziua Națională a României au alergat sub deviza “Alerg pentru Unire” și pe data de 14 decembrie pentru campania umanitară “O zi bună este atunci când toți ne întoarcem acasă”, alergând pe distanța de 38 de km între localitățile Galați și Brăila. Cea de-a patra acțiune au desfășurat-o în data de 24 ianuarie 2019, între orașele Galați și Focșani, pe distanța de 90 km, sub deviza Vreau să dansez, să alerg, să fiu NORMALĂ!și au dedicat-o  Anei-Maria Tudor, o tânără de doar 18 ani, ce suferă de o boală gravă, scolioză.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •