Actualitate

UltraMaraton pentru copii cu autism

UltraMaraton pentru copii cu autism

Totul a început în 2018 când Aurelia Osmanaj, președintele Asociației ”Și noi suntem copiii voștri” din Galați a venit cu propunerea de a forma o echipă de alergători care să participe la acest UltraMaraton.

Caporalul Lucian Cobzaru a acceptat bucuros să fie parte din Forța Albastră și să alerge de dragul copiilor cu autism. Acesta a obținut atunci titlul de cel mai bun alergător al întregii acțiuni și locul 6 alături de colegii săi din echipă. Pentru al doilea an consecutiv a fost participant în cadrul echipei Forța albastră, echipă condusă de către doamna Aurelia Osmanaj, în cadrul evenimentului Autism 24 h Marea Neagră de unde au participat anul acesta într-un format nou, de două echipe: Forța Albastră și Fluturi, cu același căpitan, Aurelia Osmanaj, mama unui copil cu autism, copil ce ne-a însoțit atât anul trecut cât și anul acesta.

”Am fost ales să concurez în cursa eroilor alături de alți 11 alergători. M-am simțit onorat de această alegere deși consider că adevărații eroi rămân copiii cu autism și părinții lor. Am înțeles asta la fiecare 3 km alergați, ori de câte ori mă opream să respir două minute lângă cortul echipelor noastre și o priveam pe Adelina, fetița cu autism care îmi striga la fiecare tură „Hai Laur, tu ești campion!” Pentru mine evenimentul a însemnat curaj, emoție și șansa mea proprie să vorbesc atât cât pot lumii despre autism. A fost o cursă grea dar de fiecare dată când devenea dificil în inimă aveam imaginea unei mame care trebuie să lupte pentru copilul ei indiferent de vremea de afară, de oboseală, indiferent de oricare factor negativ din jur… și atunci continuam. Anul acesta echipa Forța Albastră a reușit să se claseze pe locul 3 din 60 de echipe participante și împreună cu a doua echipă respectiv echipa Fluturi, echipă formată din copii și părinți, Asociația ”Și noi suntem copiii voștri” a reușit să puncteze mai multă conștientizare pentru copiii cu autism. Mulțumesc colegilor mei, mulțumesc Aureliei pentru încredere și mulțumesc organizatorului pentru ideea unei astfel de acțiuni. Felicitări tuturor.” a spus Laurențiu Cobzaru.

La cursa eroilor a fost prezent și brăileanul Costel Mărgărit.

Laurențiu Cobzaru a fost primul concurent care a trecut de bariera de 100 km după 11 ore și 16 minute.

Fondurile strânse în urmă evenimentului desfășurat la Mamaia în zilele de 4 și 5 mai vor susține proiecte destinate copiilor diagnosticați cu autism.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •