Sport

Ultimul turneu din acest sezon pentru junioarele III la handbal

Ultimul turneu din acest sezon pentru junioarele III la handbal
Ultimul turneu din acest sezon pentru junioarele III
Ultimul turneu din acest sezon pentru junioarele III

De vineri pana duminica, in Sala Siderurgistul din Galati, in organizarea ACS Art Galati, se va desfasura ultimul turneu al seriei C din Campionatul National de handbal junioare III.

Micutele handbaliste de la LPS Braila, pregatite de profesorul Eugen Jelesneac, vor juca doar pentru palmares, ele aflandu-se dupa primele cinci turnee pe locul 4 in clasament, cu 8 puncte si golaveraj 277-392. Pentru turneul semifinal se vor califica primele doua clasate din serie, iar ASC Art Galati spera sa poata depasi pe CSS Galati, de care o despart 4 puncte. Avand in vedere importanta meciului direct, care se va disputa chiar in prima etapa, partida va fi arbitrata de Razvan Dinu si Nicu George Dogarescu, din Bucuresti, ambii fiind arbitri Divizionari A. Doi arbitrii din lotul B – Liga Nationala au fost delegati la partida dintre CSS Tulcea si CSS Galati, meci ce este programat sambata dimineata, in etapa a III-a a turneului. La acest joc, intre primele doua clasate, au fost delegati Adrian Dumitru din Vrancea si Theodor Serbu din Bucuresti. La celelalte meciuri au fost delagate trei cupluri din Galati si o pereche de arbitrii formata din Miruna Pupu din Galati si braileanca Cristina Iulia Stefan, ambele arbitre acreditate pentru meciuri de juniori II.

La acest turneu, Eugen Jelesneac va folosi mai multe jucatoare de la echipa de junioare IV, care sa se acomodeze cu meciurile importante, sa capete experienta si curaj pentru a arborda sezonul viitor cu scopul de a accede la turneul semifinal. Una dintre jucatoarele de la junioare IV, care in mod cert poate fi o jucatoare de perspectiva, este Nicoleta Popa, care la 13 ani are 178 cm inaltime. Chiar si in aceste conditii, fetele de la LPS Braila pot obtine macar o victorie, in fata celor de la LPS Iolanda Balas Buzau, echipa de pe ultimul loc in clasament, care insa la ultimele doua turnee ne-au invins, acestea fiind de altfel singurele victorii ale buzoiencelor. Cele patru victorii ale elevelor pregatite de Eugen Jelesneac, au fost inregistrate la primele trei turnee. Astfel, la primul turneu, de la Buzau, LPS Braila a castigat in fata fetelor de la Buzau cu 25-22 (16-8), iar in turneul II, desfasurat la Braila, au depasit pe LPS Buzau cu 26-16 (11-6), dar si pe CSS Galati, cu scorul de 18-17 (9-8). A patra victorie a fost obtinuta in turneul organizat de CSS Galati, cand LPS Braila a castigat meciul cu ACS Art Galati cu scorul de 21-20 (9-11). Turneul de la Tulcea, desfasurat la sfarsitul lunii martie 2013, a fost singurul la care fetele lui Jelesneac au pierdut toate cele patru meciuri.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.