Cultura

Trofeul Festivalului ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” a ajuns în Maramureș

Trofeul Festivalului ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” a ajuns în Maramureș

Joi seara, brăilenii au ocupat toate băncile de pe Esplanada Dunării pentru a asista la ultima zi a Festivalului Internațional de Folclor ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării”, organizat de Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și Primăria Municipiului Brăila, ajuns la a XII-a ediție. Trofeul Festivalului a ajuns anul acesta în Maramureș, fiind câștigat de Andreea Ghițiu.

În ultima seară a Festivalului Internațional de Folclor ”Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării” au urcat pe scena de pe Eslanadă toți cei 28 de concurență prezenți la ediția din acest an, iar cei care aveau să nu primească premii au primit câte o diplomă de participare, un buchet de flori și un cadou de la unul dintre sponsori.

Alexandru Mica, preşedintele fondator al Fundaţiei Academice Europene „Etnoculturalia”, membru al juriului Festivalului, a oferit două premii speciale pentru brăileanca Marta Oprea și doljeanul Alexandru Ionuț Lilea.

Premiul de popularitate, în valoare de 500 de euro, a fost câștigat anul acesta de Grupul vocal „Bistrik” din Serbia. Premiul pentru autenticitatea costumului popular, în valoare de 500 de euro, a fost câștigat de Mădălina Maria Colcer, care a reprezentat zona Sălajului.

Emoțiile au început să crească, pentru că s-a intrat la faza decernării celor trei premii și a Trofeului. Premiul 3 a fost câștigat anul acesta de Florin Ștefan, care a reprezentat zona Munteania. Premiul 2 a fost câștigat de Manuela Bălan, care a reprezentat zona Moldova, iar premiul 1, în valoare de 3000 de euro, i-a revenit lui Vlăduț Sărmaș, din Bistrița Năsăud, care a reprezentat Zona Ţara Năsăudului.

Elise Stan, președintele juriului și la această ediție a Festivalului, a anunțat câștigătorul Trofeului Festivalului, în valoare de 5000 de euro. Câștigătorul acestui premiu a fost Andreea Ghițiu, care a reprezentat Zona Maramuresului-Țara Lăpușului. După ce Ansamblul ”Lăutarii” condus de Nicolae Botgros, ia cântat câștigătoarei ”La mulți ani” ea a interpretat din nou cele două melodii cu care a participat la concurs, ”Mândruț, gură dezmierdată” și ”Hore cu noduri/ Inima-n mine nu-i bună”.

Seara s-a încheiat cu recitalurile susținute de Marius Ciprian Pop și Veta Biriș.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •