Sport

Tripleta braileana, Perianu, Safta si Preda in optimile mondialului din Croatia

Tripleta braileana, Perianu, Safta si Preda in optimile mondialului din Croatia
Tripleta braileana, Perianu, Safta si Preda in optimile mondial din Croatia
Tripleta braileana, Perianu, Safta si Preda in optimile mondial din Croatia

Echipa națională de tineret a obținut a patra victorie în grupa D la Campionatul Mondial, învingând joi după amiază cu 39-25 (19-12) naționala Chinei. Acesta a fost penultimul meci din grupă, ultimul fiind cel cu Rusia, pentru primul loc în grupa D, programat sâmbătă seara de la ora 21.45. Tricolorele au dominat meciul de la cap la coadă și au obținut o victorie fără să forțeze, în fața unui adversar care nu a pus multe probleme.

În partida de joi, China a rezistat timp de zece minute, când tabela arăta scorul de 5-4, după care România a început să accelereze și să se desprindă pe tabela de marcaj. În minutul 13 Perianu a marcat pentru 8-4, cea mai mare diferență de scor până în acel moment. Forcingul fetelor antrenate de Seviștean popa și Cristi Preda a continuat și în minutul 23 și-a dublat defirența de scor, 16-8, pentru ca la pauză să se intre la o diferență de șapte goluri, 19-12, cu un ultim gol marcat de Bianca Tiron.

Primul gol al reprizei a doua a venit abia în minutul 34, prin pivotul Dunării Brăila, Nicoleta Safta, iar Camelia Carabulea a mărit imediat diferența la 9 goluri. după 3 minute în care româncele nu au marcat primind în schimb două goluri, a urmat o tiradă ofensivă în care au marcat de cinci ori consecutiv în patru minute și jumătate, mărind diferența la 12 goluri, scor 27-15. Chinezoaicele au redus din nou diferența la 9 goluri și au menținut-o până în minutul 53, dar finalul de meci a fost al româncelor care au marcat de 8 ori și au primit doar 3 goluri.

Pentru România au jucat: Inculeț (8 intervenții reușite și un gol marcat), Șerban (2 intervenții), Dedu (portari), Tiron -9 goluri, Constantinescu -7 (2 de la 7 m), Perianu -3, Cicic -3, Pricopi -3, Cârjan -3, Zamfirescu -2, Carabulea -2, Popa -2, Safta -2 (1 de la 7 m), Tănăsie 1 și Chiricuță 1.
Cele două jucătoare de la HC Dunărea Brăila au marcat cinci goluri în acest meci, Gabriela Perianu având 3 reușite din 6 aruncări la poartă, iar Nicoleta Safta două goluri din două aruncări. Perianu a jucat 30 de minute și pe lângă golurile marcate a mai blocat două aruncări la poartă ale chinezoaicelor și un atac al acestora, trecându-și în dreptul ei și o intercepție și un asist. Nicoleta Safta a jucat 15 minute și a obținut două aruncări de la 7 m, una fiind transformată chiar de ea.

După meciul de sâmbătă cu Rusia, naționala României se va muta la Dugo Selo unde va disputa meciul din optimile de finală.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •