Cultura

Trei spectacole la Teatrul Maria Filoti in acest weekend

Trei spectacole la Teatrul Maria Filoti in acest weekend

Trei piese se vor juca în acest weekend pe scena Teatrului Maria Filotti, iar brăilenii au de unde alege un spectacol din programul teatrului pentru perioada 23 -25 februarie. Suntrack, Gaițele și Opt Femei, cele trei piese propuse de Teatrul Maria Filotti la acest sfârșit de săptămână.

SUNTRACK (În căutarea sunetului pierdut într-un oraș cu soare) în regialui Radu Afrim se va juca pe scena din Sala Mare a Teatrului Maria Filotti vineri, 23 februarie, de la ora 18.00. Spectacolul a participat cu succes la secţiunea Concurs a Festivalului Comediei Româneşti, festCO ediţia a XV-a 2017.

SUNTRACK este un poem teatral închinat Brăilei de astăzi, cu o distribuție surprinzătoare, atât din actori profesioniști cât și dintr un un grup de tineri și talentați elevi brăileni.

Distribuția spectacolului SUNTRACK este următoarea: 

ALIN ( regizorul ) -ALIN FLOREA 

NARCISA ( scenarista ) – NARCISA NOVAC

CORINA -CORINA GEORGIANA BORȘ 

VALERICĂ-VALENTIN TERENTE

ANDREEA- ANDREEA RĂHĂIANU

MIHAI-MIHAI JALBĂ 

ANDREI-ANDREI MORARU

DORU- DORU CIUTACU

STAN- FLORIN STAN

Doamna NADIA- NADEJDEA ISAC

NIGERI- NIGERI CARAMANLÎ

ALEX ( dansatoare)- ALEXANDRA GROSU

ANDREEA ( dansatoare)- ANDREEA TEODORA COLȚ

Sâmbătă, 24 februarie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului Maria Filotti se va juca piesa Gaițele de Alexandru Kirițescu, un mare text al dramaturgiei românești.

„Gaiţele” este un spectacol deopotrivă comic, dar şi cu multe inflexiuni dramatice, aşa cum este şi viaţa. O viziune regizorală complexă a regizorului Radu Afrim aduce în prim plan câteva trăsături umane specifice românului, elemente de continuitate şi de destin.

Distribuția spectacolului este asigurată de actorii: Monica Ivaşcu, Flori Popa, Cătălina Nedelea, Ramona Gângă, Elena Andron, Dan Moldoveanu, Zane Jarcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Corina Borş, Camelia Dilbea. Scenografia şi costumele sunt realizate de Vioara Bara, iar muzica îi aparţine lui Cornel Cristei.

Ramona Gîngă a câştigat la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, Premiul Ex Aequo, ”CEL MAI BUN ROL SECUNDAR FEMININ”, pentru partitura Margareta din Gaiţele, iar Vioara Bara a câştigat premiul pentru CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE.

Duminică seara, de la ora 18.00, în Sala Bujor Macrin, puteți vedea sau revedea comedia poliţistă OPT FEMEI a autorului şi regizorului francez Robert Thomas. Spectacolul OPT FEMEI, după versiunea românească de Constanţa Trifu şi Mihai Berechet, în regia lui Radu Nichifor și scenografia Adelinei Pater, asistent scenografie Ana Pavel, urmează structura clasică a romanelor poliţiste în stilul lui Agatha Christie.

Cu o distribuție exclusiv feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepționale partituri actoricești, opt biografii complexe așteptând voci puternice care să le rostească angoasele și sa le joace destinul. 

Distribuția spectacolului este următoarea:

Augustine- MONICA IVAŞCU
Gaby-RAMONA GÎNGĂ
Mamy- ELENA ANDRON
Pierette – EMILIA MOCANU
Louise- CĂTĂLINA NEDELEA
Madame Chanel- WANESSA RADU
Suzon – NARCISA NOVAC
Catherine -IULIA VASILESCU

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •