Cultura

Trei spectacole in acest weekend la Teatrul Maria Filotti

Trei spectacole in acest weekend la Teatrul Maria Filotti

Teatrul ”Maria Filotti” Brăila a pregătit pentru acest weekend trei spectacole pentru publicul brăilean. Două premiere ale acestei stagiuni și o piesă pusă în scenă prima dată în februarie 2013, sunt propunerile pentru acest sfârșit de săptămână.

Vineri, 26 ianuarie, de la orele 18.00 , în Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti” iubitorii de teatru pot revedea comedia poliţistă „Papagaliţa şi Curcanul” de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor. Alături de talentaţii actori ai Teatrului „Maria Filotti”: Monica Ivaşcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gângă, Adrian Ştefan, Narcisa Novac , Wanessa Radu şi Dan Moldoveanu va juca şi actorul Vlad Volf de la Teatrul „Fani Tardini” din Galaţi.

Sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00, la Sala Bujor Măcrin a Teatrului „ Maria Filotti” se va juca piesa scriitorului american contemporan David Auburn „Demonstraţia”,  spectacol montat de regizorul Radu Nichifor. O poveste expresivă, învăluită în mister, plină de surprize, un spectacol viu, antrenant, cu excelente performanţe actoriceşti. În distribuţie, Narcisa Novac, Valentin Terente, Flavia Călin şi Vlad Volf, scenografia Sorana Ţopa.

Duminică, 28 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului ”Maria Filotti” se va juca a doua reprezentație din acest an a piesei ”BĂDĂRANII”, comedie clasică în trei acte, pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneția, cu o istorie remarcabilă în teatru dar şi în cinematografie.

Text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfăţişate de Goldoni direct, aspru, fără convenţii stereotipe, fără improvizaţii cu alunecări în grotesc şi vulgaritate, în care măştile şi costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii. O capodoperă a dramaturgiei pusă în scenă la Teatrul ”Maria Filotti” de reputatul regizor şi director al Teatrului Naţional Eugene Ionesco din Chişinău, Petru Vutcărău.

Scenografie este semnată de Vladimir Turturica si Elena Gheorghe, coregrafia apartine Victoriei Bucun, iar distribuţia este formata din: Dan Moldoveanu, Corina Georgiana Borş, Silviu Debu, Marcel Turcoianu, Cătălina Nedelea, Ramona Gîngă, Zane Jarcu, Monica Ivaşcu, Valentin Terente şi Adrian Ștefan.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •