Sport

Trei medalii pentru judoka braileni la nationalele U14

Trei medalii pentru judoka braileni la nationalele U14
Trei medalii pentru judoka braileni la nationalele U14
Trei medalii pentru judoka braileni la nationalele U14

În acest week-end la Bacău s-au desfășurat campionatele naționale de juniori U14 la judo, competiție la care au participat trei sportivi de la CSM Brăila. Copiii antrenați de profesoara Carmen Constantin s-au întors de la Bacău cu trei medalii, două la individual și una la echipe pe euroregiune. Performanțele realizate de Teodora Naidin și Cătălina Varvaruc sunt cu atât mai valoroase cu cât ambele au trecut la categorii mai mari decât cele la care au concurat anul trecut, saltul fiind de două categorii greutate la fiecare.

Teodora Naidin locul 2 la categoria 52 kg
Teodora Naidin locul 2 la categoria 52 kg

Teodora Naidin, campioană națională la U13 anul trecut la categoria 44 kg, a reușit anul acesta să câștige medalia de argint la categoria 52 kg. Tânăra sportivă de la CSM Brăila a avut patru meciuri de disputat la categoria ei de greutate, câștigând trei, dar a pierdut în finală în fața ramonei Micula de la CSS Lugoj, sportivă componentă a lotului național la centrul de la Cluj Napoca.

Catalina Varvaruc - vicecampioana nationala la categoria 57 kg
Catalina Varvaruc – vicecampioana nationala la categoria 57 kg

Cătălina Varvaruc a fost la 17 secunde de medalia de aur la categoria 57 kg. După ce a câștigat primele două meciuri care au calificat-o în finală, Cătălina s-a luptat în ultimul act al competiției cu Jennifer Czerlau de la CS Unio Satu Mare. Cu 17 secunde înaintea finalului sportiva de la CSM Brăila se afla în avantaj, dar a primit un avertisment și meciul s-a terminat la egalitate, după care s-a trecut Golden Score unde a fost învinsă de sportiva din Satu Mare.

Echipa de fete a euroregiunii sud-est nu a reușit să obțină medalie.

Al treilea sportiv de la CSM Brăila, Alexandru Simonfi, a disputat două întâlniri, din care a câștigat una și a pierdut-o pe cealaltă însă nu a reușit să obțină medalie la individual categoria 55 kg. Simonfi a făcut parte din echipa euroregiunii cu care s-a clasat pe locul 3 la echipe, obținând medalia de bronz.

Carmen Constantin
Carmen Constantin

”Sunt foarte mulțumită de evoluțiile copiilor, în special al celor două fete, care au muncit foarte mult să obțină aceste rezultate. Am trecut printr-o perioadă mai dificilă în ultimul timp, amândouă și-au schimbat categoriile de greutate la care s-au luptat, creșterea fiind una semnificativă față de anul trecut, astfel că cele două medalii de argint m-au făcut să fiu mândră de ele. Cu un buget diminuat la aproape jumătate față de anul trecut nu ne-am permis să participăm și la alte competiții, iar la sporturile de contact este foarte important să ai cât mai multe meciuri. Pentru perioada vacanței de vară aș dori să putem face un cantonament de o săptămână la mare, dar pentru asta ar trebui să găsim sponsori. Acești copii, care au obținut rezultate la campionatele naționale, merită un cantonament, o pregătire centralizată”, a declarat antrenoarea Carmen Constantin.

Următoarea competiție oficială pentru sportivii brăileni vor fi Campionatele naționale de Ne-Waza (luptă la sol), care sunt programate în perioada 2-3 octombrie la Drobeta Turnu Severin. Până atunci, profesoara Carmen Constantin a spus că ar dori să organizeze o competiție la Brăila, dar asta doar în cazul în care se va găsi o soluție de finanțare.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •