Sport

Tinerele jucătoare de la HC Dunărea II au ținut pasul doar prima repriză cu HCF Piatra Neamț

Tinerele jucătoare de la HC Dunărea II au ținut pasul doar prima repriză cu HCF Piatra Neamț

Duminică la prânz, în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, echipa a doua a HC Dunărea Brăila a întâlnit pe HCF Piatra Neamț, în etapa a XIII-a din seria A a Diviziei A de handbal feminin. După o primă repriză echilibrată, în care tinerele jucătoare de la HC Dunărea, și cu Alina Vătu pe teren, au ținut ritmul cu echipa din Piatra Neamț, în partea a doua oaspetele s-au distanțat și au câștigat cu 31-23 (15-13).

Alexandra Vrabie a deschis scorul la primul atac al Brăilei, apoi au mai condus o dată în minutul 2, după ce Vătu a marcat de la 7 metri pentru 2-1. S-a mers cap la cap până la 8-8, dar la jumătatea primei reprize echipa din Piatra Neamț s-a distanțat la 3 goluri, scor 8-11. Brăila a revenit și în minutul 24 au egalat la 12. Oaspetele sa-u desprins din nou la două goluri, iar în ultimul minut Brăila s-a apropiat la un singur gol. În ultima secundă a primei reprize oaspetele au avut o aruncare de la 9 metri, cu zid, iar Anca Oancea a aruncat în colțul din stânga portarului Ana Maria Micu și a stabilit scorul pauzei.

În partea a doua HCF Piatra Neamț și-a mărit rapid avansul al 4 goluri, apoi la cinci goluri, scor 15-20 în minutul 37. În minutul 41 Brăila s-a apropiat pentru ultima dată la trei goluri, scor 18-21, după care oaspetele și-au mărit constant avansul. Cea mai mare diferență de scor a fost de 9 goluri, scor 22-31 în minutul 58. Rezultatul final a fost stabilit în minutul 59 de Ștefania Epureanu.

Pentru HC Dunărea II Brăila au marcat: Alina Vătu -10 goluri (7 de la 7 m), Alexandra Vrabie -6, Ștefania Epureanu -4, Alexandra Oprea -2 și Mirabela Coteț -1. Au mai jucat: Ana Maria Micu, Elena Caraman – portari, Anca Chirică, Nicoleta Popa, Iulia Sava, Delia Luca și Diana Gașpar.

Pentru HCF Piatra Neamț au marcat: Flavia Doreanu -9 goluri (3 de la 7 m), Anca Oancea -8, Simona Miron -5, Rebeca Roșca -3, Andreea Creangă -3, Petronela Dada -3.

HC Dunărea II Brăila a rămas pe locul 4, cu 10 puncte, iar etapa viitoare va juca tot pe teren propriu, cu ACS UAIC CNOT Iași.

De remarcat că echipa pregătită de Cristian Preda și Eugen Jelesneac are cea mai mică medie de vârstă din această serie a Diviziei A, majoritatea jucătoarelor fiind sub 18 ani.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •